Projectmanager Business Intelligence (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
27-08-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Meppel
Reacties
0
Bekeken
43
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

16-11-2015

Einddatum

15-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

28-8-2015 om 16:00 uur

De Business Intelligence activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC Centraal). Daarnaast wordt samengewerkt met 11 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Wegens uitbreiding van werkzaamheden, is het deelprogramma op zoek naar nieuwe projectmanagers.

Verantwoordelijkheden

De projectmanager is in staat om vanuit BI-gebruikersperspectief end-to-end te denken. Hij geeft sturing aan een multidisciplinair team van (10 tot 15) BI specialisten, architecten en analisten. Hij weet hoe de informatiebehoefte van de organisatie vertaald moet worden in oplossingen. Heeft ruime ervaring met projectmanagement binnen het BI-vakgebied en pakt zijn verantwoordelijkheid breed op.

De Projectmanager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

Realisatie van de transitie van regionale functionaliteit naar landelijke oplossingen
Realisatie van sturings- en intelligenceproducten
Ontsluiten van nieuwe bronnen middels aansturing van één of meerdere externe opdrachtnemers
Continue bewaking van de projectvoortgang, (proactief) belemmeringen verhelpen, ook buiten de scope van het project
Opstellen van faseplannen, hoofdpuntenrapportages, voortgangsrapportages en afwijkingsrapportages
Afstemming met andere projectmanagers binnen het BI-programma, met de BICC organisaties in de eenheden en met de gebruikersorganisatie
Samenhang bewaken tussen de verschillende BI-trajecten
Actief communiceren en afstemmen met alle relevante stakeholders op tactisch, strategisch en operationeel niveau

Vakmatige taken

De projectmanager beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn.
Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is – gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met ruime kennis en ervaring op het gebied van BI die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.

Leidinggevende taken

De projectmanager geeft leiding aan een of meerdere teams actief op het gebied van de realisatie van nieuwe landelijke informatieproducten.

Functie eisen 
Minimaal een afgeronde erkende 4 jarige HBO opleiding met een business of ICT gerelateerde achtergrond is een eis.
De behaalde Prince2, CAPM, PMP of MSP Foundation certificering is een wens.
De behaalde IPMA C certificering is een wens.
In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire projecten (bijvoorbeeld beheerders, analisten, ontwikkelaars). Deze ervaring moet zijn opgedaan binnen een complexe Business Intelligence ICT of IM gestuurde omgeving en is een eis.
Ervaring met het leidinggeven aan BI-professionals, bij voorkeur binnen de veiligheidsketen of de publieke sector is een wens.
In de afgelopen 6 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van cq werkervaring opgedaan met BI en data warehouse concepten, beheersprincipes en -concepten voor BI omgevingen is een wens.
Kennis van cq ervaring met operationele politieprocessen is een wens.
Werkervaring met de Principal Toolbox is een wens.
Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is – gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met ruime kennis en ervaring op het gebied van BI die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.

Competenties

Team-player die ook zelfstandig kan werken
Planmatig, flexibel en pragmatisch
Vasthoudend en koersvast (ook nee durven zeggen)
Sterk analytisch vermogen
Proactief en servicegericht
Communicatief in woord en geschrift
Aantoonbaar In staat om kort en bondig te formuleren (mondeling & schriftelijk)
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten