Coördinator cluster applicatie- en databasebeheer

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
28-08-2015
Periode
Niet relevant
Uurtarief
80
Op locatie
Arnhem
Reacties
2
Bekeken
346
Status
Gesloten
Referentie
20117811

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20117811 Tijdelijke inhuur

Voor de Provincie Gelderland zijn wij op zoek naar een Coördinator cluster applicatie- en databasebeheer

Omschrijving organisatie en opdracht

Ruim 1100 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling.

Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op elektronische wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A team Rapportage en Applicatie Services (I&A/RAS) is met circa 20 medewerkers verantwoordelijk voor het technisch applicatie beheer van nagenoeg alle applicaties die de provincie beschikbaar stelt. De portefeuille van ruim 400 applicaties wordt momenteel met variërende inhoud in verschillende systemen bijgehouden. Tevens wordt er in dit team integraal en over informatiesystemen heen sturingsinformatie verstrekt middels rapportages, dashboards, analyses en gegevensleveringen vanuit een datawarehouse.

Het team RAS bestaat uit twee grotere clusters, te weten ADB (Applicatie- en Database Beheer) en BI (Business Intelligence). Voor het cluster ADB, met een grootte van 14 medewerkers, is er besloten om het operationele deel van het applicatie- en database beheer te gaan outsourcen. Dit traject is naar verwachting in 2018 afgerond.

Omschrijving werkzaamheden

Voor het team I&A/RAS zijn we op zoek naar een coördinator voor het cluster Applicatie- en Database Beheer (ADB) die ons team komt versterken.

Je taken bestaan met name uit

 • Dagelijks operationele leiding geven aan het cluster RAS ADB. Dit cluster bestaat uit een aantal vaste en ingehuurde medewerkers.

 • Coördineren van het onderhoud van onze applicaties en het ervoor waken dat jouw team alle verzoeken snel en tegen de afgesproken kwaliteit oplevert.

 • Zorgdragen voor een optimale samenwerking tussen de (functioneel) applicatiebeheerders, infrastructuurbeheerders en applicatie-eigenaren. Hierbij treed je indien nodig ook op als escalatiepunt.

 • Ervoor waken dat het totaal van de workload goed wordt verdeeld en zorg dragen voor de onderlinge taakverdeling en afstemming.

 • Optreden als projectleider voor het lopende project inzake het rationaliseren van de in beheer zijnde applicaties van de provincie.

 • Zorg dragen voor het versiebeheer, configuratiebeheer, licentiebeheer en overige documentatie van de in beheer zijnde applicaties.

 • Begeleiden van wijzigingen en projecten aan bestaande ICT-systemen. Het bijdragen aan het besluitproces is hier eveneens onderdeel van.

 • Monitoren van de prestaties van applicaties.

Omschrijving profiel

Wij zoeken een enthousiaste collega die van afwisseling houdt en zich snel thuis voelt in een snel veranderende organisatie.

I&A medewerkers zijn op de hoogte van de ICT-ontwikkelingen en combineren dit met hun kennis van de processen en organisatie van de interne klant. Uitdaging, dynamiek en creativiteit zijn hierbij toepasselijke trefwoorden.

Daarnaast voldoet de collega die we zoeken aan het volgende profiel

Je beschikt over competenties om leiding te geven en te coachen en je bent tevens in staat om medewerkers te inspireren en te motiveren;
Je zorgt ervoor dat wederzijdse verwachtingen met alle betrokken partijen duidelijk zijn en waargemaakt kunnen worden;
Je neemt alleen genoegen met de beste kwaliteit van wat je op dat moment kan leveren;
Je beschikt over uitstekende communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
Je bent zorgvuldig met en nauwgezet in het vastleggen van informatie;
Je hebt een “hands-on” mentaliteit en bent stressbestendig;
Je bent resultaatgericht, zakelijk en werkt planmatig.

Functie eisen

 1. Je beschikt over een relevante afgeronde HBO-opleiding;

 2. Je bent in het bezit van certificering op projectmanagement gebied, op een hoger niveau dan basisniveau;

 3. Je hebt aantoonbaar minimaal 10 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2000-2015) als ICT-projectleider of ICT-manager in inhoudelijk vergelijkbare functies;

 4. Je beschikt aantoonbaar over ervaring met het begeleiden van outsourcingstrajecten binnen de ICT;

Functie wensen

 1. Je bent in het bezit van de vakinhoudelijke certificaten ITIL, BiSL en ASL op minimaal foundation niveau;

 2. Je bent aantoonbaar minimaal 5 jaar werkzaam geweest bij of voor een grote organisatie met meer dan 1000 medewerkers;

 3. Je beschikt over aantoonbare ervaring bij het inrichten en sturen van de ICT beheerketen- en informatievoorziening bij organisaties waarbij je gebruik maakt van de procesmethodieken ITIL, ASL en BiSL;

 4. Je hebt bij voorkeur recente ervaring opgedaan bij of voor een overheidsorganisatie;

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Arnhem

Startdatum

01-10-2015

Duur

31-03-2016

Optie op verlenging

2 x 6 maanden

Inzet

36-40 uur per week

Tarief

circa € 80,00

Sluitingsdatum

07-09-2015

Sluitingstijd

17.00

Intakes

16 en 17 september 2015.

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl.BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  28-08-2015 10:16
  Plaats
  enschede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-08-2015 10:51
  Plaats
  Lekkerkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten