Coördinator cluster applicatie- en databasebeheer

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-08-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
49
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Helion IT 163 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

1-10-2015

Einddatum

31-3-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36-40

Sluitingsdatum

8-9-2015 om 17:00 uur

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) van de provincie Gelderland is erop gericht om de klantgerichte benadering van de provincie te ondersteunen met IT hulpmiddelen. De interne organisatie wordt hierop voorzien van oplossingen die de werkprocessen ten behoeve van de buitenwereld, burgers, bedrijven en andere overheden ondersteunen. Tevens worden er informatiesystemen ingezet om naast de traditionele kanalen, de dienstverlening en informatieverstrekking ook op elektronische wijze aan te kunnen bieden.

Het I&A team Rapportage en Applicatie Services (I&A/RAS) is met circa 20 medewerkers verantwoordelijk voor het technisch applicatie beheer van nagenoeg alle applicaties die de provincie beschikbaar stelt. De portefeuille van ruim 400 applicaties wordt momenteel met variërende inhoud in verschillende systemen bijgehouden. Tevens wordt er in dit team integraal en over informatiesystemen heen sturingsinformatie verstrekt middels rapportages, dashboards, analyses en gegevensleveringen vanuit een datawarehouse.

Het team RAS bestaat uit twee grotere clusters, te weten ADB (Applicatie- en Database Beheer) en BI (Business Intelligence). Voor het cluster ADB, met een grootte van 14 medewerkers, is er besloten om het operationele deel van het applicatie- en database beheer te gaan outsourcen. Dit traject is naar verwachting in 2018 afgerond.

Voor het team I&A/RAS zijn we op zoek naar een coördinator voor het cluster Applicatie- en Database Beheer (ADB) die ons team komt versterken.

Je taken bestaan met name uit

Dagelijks operationele leiding geven aan het cluster RAS ADB. Dit cluster bestaat uit een aantal vaste en ingehuurde medewerkers.
Coördineren van het onderhoud van onze applicaties en het ervoor waken dat jouw team alle verzoeken snel en tegen de afgesproken kwaliteit oplevert.
Zorgdragen voor een optimale samenwerking tussen de (functioneel) applicatiebeheerders, infrastructuurbeheerders en applicatie-eigenaren. Hierbij treed je indien nodig ook op als escalatiepunt.
Ervoor waken dat het totaal van de workload goed wordt verdeeld en zorg dragen voor de onderlinge taakverdeling en afstemming.
Optreden als projectleider voor het lopende project inzake het rationaliseren van de in beheer zijnde applicaties van de provincie.
Zorg dragen voor het versiebeheer, configuratiebeheer, licentiebeheer en overige documentatie van de in beheer zijnde applicaties.
Begeleiden van wijzigingen en projecten aan bestaande ICT-systemen. Het bijdragen aan het besluitproces is hier eveneens onderdeel van.
Monitoren van de prestaties van applicaties.

Functie eisen 
Je beschikt over een relevante afgeronde HBO-opleiding;
Je bent in het bezit van de vakinhoudelijke certificaten ITIL, BiSL en ASL op minimaal foundation niveau;
Je bent in het bezit van certificering op projectmanagement gebied, op een hoger niveau dan basisniveau;
Je hebt aantoonbaar minimaal 10 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2000-2015) als ICT-projectleider of ICT-manager in inhoudelijk vergelijkbare functies;
Je beschikt aantoonbaar over ervaring met het begeleiden van outsourcingstrajecten binnen de ICT;
Je bent aantoonbaar minimaal 5 jaar werkzaam geweest bij of voor een grote organisatie met meer dan 1000 medewerkers;
Je beschikt over aantoonbare ervaring bij het inrichten en sturen van de ICT beheerketen- en informatievoorziening bij organisaties waarbij je gebruik maakt van de procesmethodieken ITIL, ASL en BiSL;
Je hebt bij voorkeur recente ervaring opgedaan bij of voor een overheidsorganisatie;
Je beschikt over competenties om leiding te geven en te coachen en je bent tevens in staat om medewerkers te inspireren en te motiveren;
Je zorgt ervoor dat wederzijdse verwachtingen met alle betrokken partijen duidelijk zijn en waargemaakt kunnen worden;
Je neemt alleen genoegen met de beste kwaliteit van wat je op dat moment kan leveren;
Je beschikt over uitstekende communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
Je bent zorgvuldig met en nauwgezet in het vastleggen van informatie;
Je hebt een “hands-on” mentaliteit en bent stressbestendig;
Je bent resultaatgericht, zakelijk en werkt planmatig.

Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten