Beleidsmedewerker Jeugd

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
31-08-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Naaldwijk
Reacties
1
Bekeken
506
Status
Gesloten
Referentie
BCFT447

Omschrijving

Organisatie
De afdeling Samenleving (120 fte) verzorgt dienstverlening voor burgers en maatschappelijke instellingen van Gemeente Westland op het gehele sociale domein. Het gaat dan om zowel beleid als uitvoering. Beleid op het terrein van cultuur, sport, welzijn, participatie, zorg, jeugd en onderwijs; uitvoerende taken op het terrein van zorg en sociale zaken. In 2015 is een groot aantal taken op gebied van jeugdzorg, Wmo/ AWBZ en participatie van Rijk en provincie naar gemeenten gedecentraliseerd en per 1 januari is de participatiewet van kracht.

Opdracht

De taakvelden van de beleidsmedewerker Jeugd omvatten vooral zaken op het gebied van jeugdzorg zoals preventie, 1 e en 2e lijnszorg. De taken bestaan uit het vormgeven van het integraal beleid, het aansturen van de extern belegde uitvoering, zo nodig deelnemen aan complexe projecten en het vertegenwoordigen van de gemeente. Dit laatste specifiek als secretaris binnen de regionale samenwerking (JGZ ZHW). Dat betekent zelfstandig opereren in een veld dat bestaat uit diverse partijen met deels verschillende belangen. Verder;

Zorgdragen voor een betere aansluiting tussen beleid en uitvoering,
Ondersteunen/faciliterend zijn aan de uitvoering (het verschil wordt immers in de uitvoering gemaakt en de beleidsmedewerker levert een belangrijke bijdrage aan die kanteling)
Dienend zijn aan de burger buiten en bij de instellingen (vraag gestuurd werken)
In de praktijk ervaren wat de uitvoering doet en waar ze mee te maken krijgt (operationeel denken en toetsen op haalbaarheid
Integraal werken over beleidsterreinen en domeinen heen
Focus op regie- en processturing
Sturing op ketensamenwerking.

Competenties en kwaliteiten

Je bent een creatieve denker en staat stevig in je schoenen. Daarnaast werk je zelfstandig, ben je communicatief vaardig en resultaatgericht. Het krachtenveld, de complexiteit en de transformatie van huidige en nieuwe taken op het terrein van Jeugd vragen er om dat je een ondernemende en doortastende beleidsregisseur bent. Met respect voor de verschillende belangen toon je lef. Je hebt ervaring met netwerksturing en weet wat er gevraagd wordt in een regisserende gemeente. Onderhandelen, overtuigen en medewerking verkrijgen zijn vaardigheden waarover je aantoonbaar beschikt. Je benut kansen die zich voor doen en neemt goed afgewogen risico's om je doelen te bereiken. Proces- en planmatig werken is je op het lijf geschreven. Je beschikt over ruime werkervaring binnen het sociale domein en weet deze ervaring te vertalen en toe te passen op andere beleidsvelden. Hierbij houd je de juiste focus op het beschikbare budget en de bijbehorende financiƫn. Daarnaast heb je ruime aantoonbare ervaring met het acteren in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en ten minste vijf jaar ervaring in een soortgelijke senior functie bij voorkeur in een gemeentelijke of overheidsorganisatie.

Gunningscriteria (weging)

Academisch werk- en denkniveau en minimaal een relevante afgeronde opleiding op HBO-niveau
Aantoonbare relevante kennis en minimaal 4 relevante werkervaring in de afgelopen 6 jaar, waarvan minimaal 2 jaar binnen de lokale overheid
Aantoonbare 2 jaar ervaring als beleidsmedewerker Jeugd
Aantoonbare ervaring met Proces en planmatig werken

Duur
3 maanden
Optie tot verlenging
1 maal 3 maand(en)
Uren per week
32 tot 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    03-09-2015 11:09
    Plaats
    Noordwijk

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten