Business- en informatiearchitect

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
31-08-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
346
Status
Gesloten
Referentie
PBaas

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 157 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Ormer ICT zoekt voor haar opdrachtgever een Business- en informatiearchitect.

Omschrijving
De gemeente draagt zorg voor de heffing en inning van de verschillende lokale belastingen. Voor Amsterdam is de belastingheffing een belangrijk middel om maatschappelijke doelen te realiseren en de stad leefbaar te houden.
De afdeling Belastingen geeft in Amsterdam uitvoering aan deze maatschappelijke taak. Ook op het terrein van de waardebepaling van het onroerend goed in Amsterdam vervult Belastingen een grote rol. Volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) wordt jaarlijks door Belastingen aan alle woningen en bedrijfspanden een waarde toegekend.

Het betreft de eenheid belastingen binnen de gemeente Amsterdam. Dienstverlening & Informatie is verantwoordelijk voor:

 • Het leveren en continu verbeteren van dienstverlening, producten en diensten aan burgers en ondernemers van de gemeente Amsterdam.

 • Het leveren van dienstverlening aan interne organisatieonderdelen en partners op het gebied van informatievraagstukken.

 • Het vergroten van de informatiepositie van de gemeente Amsterdam ten aanzien van de ambities van de stad en de vraagstukken waar de stad voor staat, door clusters actief te adviseren, te faciliteren en te helpen ontsluiten van gemeentebrede informatie.

 • Het verbeteren van de objectieve en subjectieve veiligheid in de stad.

Binnen het programma VIB (vernieuwing informatievoorziening Belastingen) zal d.m.v. een Europese aanbesteding een standaardpakket worden aangekocht ter vervanging van het huidige systeem.

De architect wordt onderdeel van het programmateam en legt verantwoording af aan de programmamanager. Tevens zal hij/zij moeten samenwerken binnen het architecten collectief dat bestaat binnen de stad Amsterdam. In die hoedanigheid wordt verantwoording afgelegd aan de teamleider InformatieVoorziening.

Functie-eisen

De kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding bedrijfskundige informatica of gelijkwaardig. Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

De kandidaat heeft ervaring bij minimaal één grootschalig programma in gemeentelijke omgeving. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft ervaring met programma's waar communicatie tussen business en ICT belangrijk was. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat moet in staat zijn om vanuit een clusterbrede architectuur een domeinspecifieke (belastingen) architectuur te kunnen ontwikkelen en hierin collega architecten kunnen meenemen, mede door proactieve advisering.
Hiertoe is kennis en ervaring van Belasting processen en systeem een vereiste. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft uitgebreide kennis en minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 7 jaar met het opstellen van project (start)architecturen en de toepassing van architectuurmethoden en-technieken:
TOGAF (maximaal 5 jaar geleden gecertificeerd),
ArchiMate,
workflow management,
Business Rule Management.

Dit dient duidelijk te blijken uit het CV.

De kandidaat beschikt over de volgende competenties

 • analytisch vermogen

 • omgevingssensitief

 • samenwerken

 • overtuigingskracht

 • initiatiefrijk

 • resultaatgerichtheid

 • abstract kunnen denken

Deze competenties zullen worden getoetst tijdens het matchgesprek.

U geeft per eis en per wens aan (met uitzondering van de eerste twee eisen en de competenties) waarom u of uw kandidaat hieraan voldoet. U beschrijft dit op maximaal 1 A4 en voegt deze toe aan de map achter deze vraag.

Wensen
Heeft de kandidaat ervaring binnen een G4 gemeente?
Heeft de kandidaat ervaring met project-/programmamanagement van IT projecten?
Heeft de kandidaat kennis van en ervaring met vendor management?
Heeft de kandidaat kennis van en ervaring met datamigraties?
Heeft de kandidaat kennis van en ervaring met modelleren van processen, gegevens en software?

De kandidaat is direct na gunning beschikbaar voor 6 maanden. Het aantal uren is 36 gemiddeld per week. Er is 1 keer een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De duur van een verlenging is maximaal 6 maanden.

Deadline voor het indienen van uw reactie is donderdag 3 september 2015 om 12.00 uur.
De opdrachtgever zal minimaal 2 kandidaten uitnodigen voor een matchgesprek.

Wij zien uit naar uw reactie, samen met het Cv, motivatie en uw tarief.

Contact Ormer ICT
Plony Baas / Elvira Lapré

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten