Intermediair
Quest4
Geplaatst op
01-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
244
Status
Gesloten
Referentie
892

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Profiel project en OTL expert EBS
Rijksvastgoedbedrijf
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:

 • Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

 • Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)

 • Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)

 • Voormalige directie Rijksvastgoed. (dRV)

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoedspecifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met 4 proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoedgebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DGOBR rijksbreed geleverd worden aan de rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoedprocessen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingproces in het vastgoeddomein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen beschikt het RVB over één integrale bedrijfsprocesstructuur die ondersteund wordt door één integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Het programma bestaat uit meerdere projecten waaronder het project:

Project een projecten administratie bij RVB
Het project levert een projectenadministratie op in Oracle EBS r12, gekoppeld aan OTL en de financiële gegevens in Oracle EBS.

Doelstelling Functie
Als Oracle Project specialist maak je een analyse van de huidige inrichting en een opzet voor de optimale nieuwe inrichting. Een van de organisatie gebruikt op dit moment al Oracle EBS voor projecten. De andere organisatie zal migreren vanaf een SAP projecten systeem. De huidige werkwijze is verschillend en samen met het project Inrichten processen en matchen applicaties en procesharmonisatie zonder systemen zorg je ervoor dat het optimale proces voor RVB wordt ingericht in de EBS omgeving. Tevens behoort het inrichten en opzetten van Oracle Time & Labor (OTL) tot je taken.

Ervaringsgebieden
Analyseren, ontwerpen en implementeren van functionaliteiten t.a.v. de projecten inrichting van EBS R12 d.m.v. het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken, programma’s van eisen, definitiestudies, probleem-, informatie- en gegevensanalyses.
Vertalen van deze functionaliteiten naar functionaliteiten in EBS (volgens de AIM documentatie methodieken).
Begeleiden van en adviseren bij acceptatietesten, de invoering en evaluatie van de implementatie
Implementeren van veranderingen met betrekking tot nieuwe en /of gewijzigde informatie/ gegevensstromen en de hiermee samenhangende systeemelementen, handleidingen,
opleidingen e.d.
Ondersteunen, vraagbaak en adviesfunctie, voor het projectteam over de in gebruikzijnde EBS Modulen en meest optimale procesgang.

Functie-eisen

 • HBO/WO-opleiding.

 • Zeer ruime ervaring in het opzetten, en implementeren van Projecten.

 • Ruime ervaring in het opzetten, en implementeren van OTL.

 • Affiniteit met overige EBS modulen.

 • Ruime kennis van bedrijfsprocessen, informatievoorziening en ICT.

 • Ruime kennis van AIM en vergelijkbare methodieken.

 • Minimaal 5 jaar ervaring als implementatie consultant Projects, bij voorkeur binnen de Rijksoverheid.

 • Ervaring met het werken onder Architectuur.

 • Ervaring met projecten en projectmatig werken (AIM, Prince2).

 • Ervaring met het Rijksvastgoed is een Pré.

 • Werkervaring: minimaal 8 jaar.

Competenties
Probleemanalyse
Brug tussen functionele gebruiker en EBS functionaliteit
Mentor voor gebruikers van SAP.
Samenwerken
Mondelinge en schriftelijke communicatie
Resultaatgerichtheid
Plannen en organiseren
Overtuigingskracht
Organisatiesensitiviteit

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten