Technisch manager

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
01-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Arnhem
Reacties
1
Bekeken
300
Status
Gesloten
Referentie
BCWIG007766

Omschrijving

Opdracht omschrijving
Traverse Dieren is een project dat uit meerdere contracten bestaat waarbij het hoofdcontract in UAV-GC op de markt is gezet. De aanbestedingsfase is gestart op 11 december 2014 en is eind juli 2015 afgerond.

Het contract Traverse Dieren waar je aan zult werken is een complex werk binnen de gemeente Rheden met veel interactie met de omgeving. Het betreft doorgaande Provinciale ontsluitingswegen met verdiepte ligging in het centrum van Dieren met ongelijkvloerse kruisingen. Daarnaast komt er over het Apeldoorns Kanaal een nieuwe brug en wordt de N348 ten zuiden van Dieren gebundeld met het spoor, waarbij een fietsonderdoorgang en faunapassages dienen te worden gerealiseerd.

Voor het Contractteam zijn wij op zoek naar een Technisch Manager ter versterking van het team.

De werkzaamheden behorend bij deze functie

Het bewaken van de technische kwaliteit in de Ontwerpfase en Uitvoeringsfase.
Het toetsen van de ingediende ontwerpen (VO, DO, UO en bijbehorende Ontwerpnota's).
Het coördineren van de toetsspecialisten.
Het bewaken van de tijdige terugkoppeling door de toetsspecialisten in samenwerking met de contractsecretaris.
Op basis van de aangeleverde toetsresultaten advies uitbrengen aan de contractmanager.
Eerste aanspreekpunt voor opdrachtnemer in technische aangelegenheden.
Je bent binnen het "technisch team" de spin in het web. Je stuurt je team aan en vervult een "brugfunctie" naar de contractmanager als ondersteuning voor diens werkzaamheden. In het belang van een optimale samenwerking is een goede klik met de contractmanager en de overige teamleden essentieel.

We verwachten flexibiliteit in inzetbaarheid gedurende het project. De inzet gedurende de looptijd wordt ingeschat op gemiddeld 32 uur per week. In het geval van verlenging wordt het aantal uren opnieuw bepaald in relatie tot het te verwachten werkaanbod.

Kandidaat omschrijving
Wij zoeken een Technisch Manager met ruime ervaring in Technisch Management van geïntegreerde contracten door middel van systeem gerichte contractbeheersing. Het project kenmerkt zich door een hoge ambitie waarbinnen de Technisch Manager de spil is tussen de voorbereidings- en realisatieprocessen van de opdrachtnemers, de kabel- en leidingenbeheerders, wegbeheerders en de provinciale beheerorganisatie. De Technisch Manager dient daarbij gewend te zijn om te acteren binnen een integraal project- contractmanagementteam en ervaren te zijn met het werken binnen overheidsorganisaties.

De Technisch Manager stuurt een team aan van inhoudelijk deskundigen en dient de output die zijn team genereerd te kunnen plaatsen en toepassen binnen de contractuele verhoudingen met de opdrachtnemers. De Technisch Manager werkt nauw samen met de contractmanager en opereert binnen en volgens de overeengekomen werkprocessen.

De Technisch Manager voldoet aan de volgende omschrijving

HBO werk- en denkniveau op het gebied van de civiele techniek, verkregen door een combinatie van opleiding en ervaring;
ervaring als Technisch Manager binnen een IPM-team, binnen de voorbereidings- en realisatiefase van multidisciplinaire infraprojecten waarbij civiele kunstwerken een substantieel onderdeel van de projecten zijn geweest;
ervaring met het aansturen van een technisch team, waarin op basis van SCB (ontwerp en realisatiefase) de inhoud binnen UAV-GC contracten begeleid wordt;
bij voorkeur relevante werkervaring binnen een decentrale overheidsorganisatie;
ervaring in het afstemmen met een beheerafdeling is een pré;
hij/zij is in staat om mens- en resultaatgericht te sturen en heeft een coachende stijl van leidinggeven;
hij/zij beschikt bij voorkeur over constructieve kennis (bouwkundig of civiel technisch) en is op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving en normeringen binnen het constructieve werkveld;
hij/zij beschikt bij voorkeur over ruime ervaring in het afstemmen en aansturen van kabel- en leidingbeheerders op het voorbereidingstraject binnen een multidisciplinair infraproject;
ervaring binnen contractmanagement is een pré;
gericht op samenwerken, een pro-actieve instelling, accuraat en integer.
Je bent bekend met de opdrachtgeversrol en in staat om je in te leven in de situatie van de opdrachtnemer, om zo te komen tot het ‘best for project’ resultaat. Naast een enthousiaste en resultaatgerichte instelling beschik je over een scherp analytisch vermogen en kun je de werkzaamheden uitstekend structureren.

Je hebt een enthousiasmerende en praktische kijk op zaken, je bent een goede schrijver/redacteur en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

De kandidaat beschikt aantoonbaar over een HBO werk- en denk niveau op het gebied van Civiele Techniek, opgedaan door een combinatie van een afgeronde relevante HBO opleiding met minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen de Civiele Techniek of een afgeronde relevante MBO opleiding met minimaal 10 jaar relevante ervaring binnen de Civiele Techniek.

Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats en het afstudeerjaar. Benoem ook in welke rol en in een concrete beschrijving hoe de gevraagde werkervaring is opgedaan.

De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan (in de periode 2010-2015) als Technisch Manager binnen een IPM-team, binnen de voorbereidings- en realisatiefase van multi-disciplinaire infraprojecten, waarvan civiele kunstwerken een substantieel onderdeel zijn.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting drie opdrachten/projecten waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet.

De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan (in de periode 2010-2015) met de aansturing van een technisch team binnen de realisatie van een infraproject op basis van een UAV-GC contract. Het team dient daarbij op basis van systeemgerichte contractbeheersing de ontwerp en/of realisatiefase van de opdrachtnemer begeleid te hebben.

Geef een toelichting (beschrijving) hoe u denkt aan de gevraagde ervaring in deze eis te voldoen. Onderbouw dit met minimaal twee voorbeelden van opdrachten/projecten uit de laatste 5 jaar.

Startdatum
01-10-2015
Einddatum
31-12-2016
Uren per week, min
32
Uren per week, max
32
Uren per dag
8

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    03-09-2015 12:53
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten