Technisch architect Sharepoint

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
01-09-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
1
Bekeken
381
Status
Gesloten
Referentie
BCWIF8431

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 159 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Binnen Wetterskip Fryslân wordt vanuit het project documentbeheer gewerkt aan een pilot m.b.v. Sharepoint (2013) om daar kennis en ervaring mee op te doen voor de (in het najaar) nog te realiseren en op te leveren productie omgeving.

De vervolgstap op de pilot betreft de technische realisatie en inrichting van de productie omgeving. Dat met het doel om Sharepoint breder in te gaan zetten met als invalshoek en focus de documentbeheer functionaliteiten. Voor de realisatie van de productieomgeving (tbv uiteindelijk zo'n 500 - 1000 medewerkers) dient er, mede o.b.v. ervaringen uit de pilot eerst een technisch ontwerp opgesteld te worden.

De werkzaamheden (opleveren TO) dienen op locatie te worden uitgevoerd en worden in 1e instantie ingeschat op een (voorlopige) doorlooptijd van 4 weken.

Hierbij zal tevens uitgezocht moeten worden wat er nodig is om de productieomgeving te realiseren op de infrastructuur van Wetterskip. Ook het adviseren bij het werkend krijgen van de pilot SharePoint omgeving behoort tot het takenpakket.
Kandidaat omschrijving
Voor de realisatie van het technische ontwerp wordt gezocht naar een technisch specialist/architect Sharepoint. Deze specialist/architect dient i.s.m. de systeembeheerders (vanuit technisch oogpunt) maar ook zeker met de projectmedewerkers (vanuit functionele behoefte) niet alleen te kijken naar de huidige behoefte zoals die wordt getest in de pilotomgeving. Maar zeker ook naar de wensen voor de toekomst mede o.b.v. de ervaringen uit de pilot. Voor de realisatie van de productie omgeving dient het juiste fundament gelegd te worden (middels voornoemd TO) zodat de definitieve omgeving voldoet aan de functionele vraag. De technisch beheer(s)baarheid is daarbij natuurlijk ook van belang.

De kandidaat dient over aantoonbare ervaring te beschikken en in staat zijn als architect en technisch sparringspartner te fungeren. Een overall view op Sharepoint, gevoed vanuit een technische bagage (breder dan alleen Sharepoint) is daarbij van belang. Denk daarbij aan kennis o.g.v. SQL Server, virtualisatie technieken, mobiele ontsluiting, storage, back-up en restore en loadbalancing etc.

Inhoudelijke CV eisen
HBO werk en denknivo
SharePoint Architectuur kennis en ervaring
Technische kennis van het installeren en configureren van Sharepoint omgevingen
Relevante werkervaring in soortgelijke omgevingen
Relevante werkervaring in soortgelijke projecten
Microsoft SharePoint 2013 gecertificeerd

Inhoudelijke CV wensen
Kennis van en ervaring met de implementatie van SharePoint 2013 - 70%
Actief in de SharePoint community - 20%
Kennis van Cosign, iWriter en OWAS is een duidelijke pré - 10%

Startdatum 14-09-2015
Einddatum 09-10-2015
Uren per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  03-09-2015 09:29
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten