Beleidsmedewerker Jeugd / WMO

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
02-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leidschendam
Reacties
1
Bekeken
466
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Iedereen heeft per mail een terugkoppeling ontvangen, de procedure loopt nog, indien hier wijzigingen in plaatsvinden geven wij u een persoonlijke update. De vacature wordt op freelance.nl gesloten voor nieuwe reacties.


Omschrijving

Startdatum

28-9-2015

Einddatum

28-3-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

28-32

Sluitingsdatum

17-9-2015 om 12:00 uur

Het team Jeugd is complex. Vele interventies zijn nodig om veiligheid te bevorderen en zorg te dragen dat zwaardere zorg afneemt. Bij het (integraal) jeugdbeleid zijn dan ook veel partijen betrokken. Samenwerking is nodig om beleid te ontwikkelen, maar vooral ook om succesvol te zijn in de uitvoering.

Een stevige regievoerdersrol van de gemeente is nodig om partijen te verbinden, samenhang te bewaken en gezamenlijk richting te kunnen bepalen.

Het jeugdteam en team Zorg (Wmo) wil haar regierol de komende periode verder gaan versterken, daarbij aansluitend op de behoefte vanuit de problematiek en betrokken partijen. Een uitgesproken rol is hier weggelegd voor de teamleiders, die daarbij ondersteuning krijgen van het Team Jeugd en team Zorg.

Het team Jeugd en Zorg heeft zicht op de problematiek, kan inspelen op actuele ontwikkelingen en brengt partijen bij elkaar. De beleidsondersteuner is verantwoordelijk voor een heldere samenhangende vertaling van prioriteiten van de bestuurlijke ambities, lokale ontwikkelingen, in beleid.

Binnen het Sociaal Domein participeert naast Jeugd en WMO ook Werk en Inkomen.

Het bevorderen van integraliteit tussen de deze afdelingen en met name Jeugd en WMO is een belangrijke taak van de beleidsondersteuner.

Het operationeel/tactisch beleid beschrijft prioritair aan te pakken problemen met bijbehorende maatregelen, die richtinggevend zijn voor de uitvoering. Het huidige jeugdbeleid is verwoord in het Jeugdplan Jeugd 2015-2016.

De opdracht behelst de volgende werkzaamheden

Ontwikkelt operationeel beleid op het gebied van Jeugd en Wmo. Maakt de vertaalslag van strategisch beleid naar tactisch/operationeel beleid.
Vertaalt vraagstukken en processen die vooral operationeel/tactisch van aard zijn die worden gestuurd door beleidsmatige keuzes binnen het vakgebied.
Zorgt voor de vertaling van strategisch beleid naar uitvoering van afgebakende vraagstukken
Voor de uitvoering geldt een interne opdrachtgever-opdrachtnemer relatie. Resultaten worden getoetst aan interne/externe kwaliteitsnormen, protocollen en/of

Functie eisen 
Minimaal afgeronde relevante HBO opleiding
Aantoonbare kennis van Jeugd en Wmo
Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 4 jaar in een soortgelijke functie
28 tot 32 uur per week beschikbaar

Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    02-09-2015 10:54
    Plaats
    Leidschendam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten