Leerplichtambtenaar Afd. Werk, zorg en Inkomen

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
02-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
394
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum:21-9-2015
Einddatum:1-1-2016

Optie op verlenging: Ja

Aantal uur per week:36

Sluitingsdatum: 4-9-2015 om 17:00 uur

De afdeling Werk, Zorg en Inkomen biedt dienstverlening op het gebied van re-integratie, werk en zorg voor de inwoners van de gemeente. De afdeling Werk, Zorg en Inkomen bestaat uit een vijftal teams, t.w. Beleid & Implementatie, Zorg en Inkomen, Werk en Inkomen, Handhaving en Bedrijfsbureau. Deze teams worden aangestuurd door een teammanager. De afdeling wordt aangestuurd door het afdelingshoofd.

Opdracht
De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Leerplichtwet 1969. De leerplichtambtenaar biedt hulp en steun aan leerlingen, ouders en scholen bij het zoeken naar oplossingen bij schoolverzuim/voortijdig schoolverlaten en verleent vrijstellingen.

De wijze van toezicht draagt het karakter van de maatschappelijke zorg. Dit houdt in dat de leerplichtambtenaar onderzoekt wat de oorzaken van het schoolverzuim zijn en met eventuele hulp van andere maatschappelijke organisaties hulp verleent bij het oplossen van de oorzaken van het schoolverzuim. De leerplichtambtenaar heeft zowel een controlerende, preventieve, curatieve als justitiële functie. Tot de taken behoren de onderstaande zaken:

het controleren van de verplichtingen waar ouders, leerlingen en scholen aan moeten voldoen;
het administreren, kwantificeren en analyseren van gegevens;
het geven van voorlichting en advies op het gebied van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten;
bemiddelen en verwijzen en bij gemeld schoolverzuim, inclusief dossiervorming;
het signaleren van verschijnselen, ontwikkelingen, behoeften en effecten m.b.t. schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten (RMC-functie);
het verlenen van vrijstellingen;
het opmaken van proces-verbaal;
deelnemen aan zorgteams en netwerken op het gebied van jeugdhulpverlening.

Functie eisen 
Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een vergelijkbare functie
Aantoonbare kennis van leerplichtwetgeving
In het bezit van een BOA-certificaat
Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau

Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten