Opdrachtgever
DPA
Geplaatst op
02-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
94
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
711
Status
Gesloten
Referentie
GvS

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 42 opdrachten

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever binnen de rijksoverheid zijn we op zoek naar een auditmanager. Het gaat om een tijdelijke opdracht voor de periode van 1 oktober 2015 tot en met 29 februari 2016.

Het financiële proces binnen deze instelling wordt ondersteund door het Oracle-EBS-systeem Piramide. Voor het auditjaar 2015 bestaat de wens om met geautomatiseerde data-analyses (‘rules’) de financial audit verder te ondersteunen. Onze opdrachtgever maakt daarvoor gebruik van het GRC-tool BWise, waarin de betreffende data-analyse-‘rules’ moeten worden opgenomen.

Een aantal standaard BWise-rules voor een (standaard) Oracle-EBS zijn reeds ontwikkeld. Vanwege de specifieke (maatwerk)inrichting van Oracle-EBS moeten 6 standaard BWise-rules worden aangepast en moeten 5 rules nieuw ontwikkeld worden. Voor deze aanpassing en nieuwbouw van in totaal 11 BWise-rules wordt ondersteuning gevraagd van een BWise Audit-Analytics specialist die in staat is om de functionele vragen om te zetten naar (aangepaste) SQL-code teneinde met het tool BWise de gevraagde informatie te leveren, onder andere in de vorm van Excel-dashboards. De met de aangepaste/nieuwe rules geleverde informatie dient aantoonbaar juist en volledig te zijn.

Introductie: Bij aanvang van de opdracht vindt een kennismaking en instructie plaats van maximaal één ochtend. Dit omvat kennismaking, uitleg vraagstelling data-analyses, uitreiken toegangspassen en instructie BWise-omgeving

Realiseren Analyses

Analyses: 11 (elf) SQL-‘rules’ (6 op basis van bestaande rules en 5 nieuwbouw), gebouwd in BWise-Audit-Analytics inclusief Excel-dashboards
SQL-code van de analyses zijn beschikbaar

Documentatie per analyse bestaande uit

 • Analysenaam (korte omschrijving)

 • Functionele omschrijving van de analyse

 • Programmadocumentatie opgenomen in de SQL-coding

Analyses testen (op inhoud: juistheid en volledigheid), met bijbehorende testevidence

Analyses testen (op layout, dashboards), met bijbehorende testevidence
Afstemming en validatie detailresultaten van de uitkomsten: de feitelijke producten van de uitgevoerde werkzaamheden worden à tempo, na eerste review afgestemd en gevalideerd met/bij de gecontroleerde (medewerker beleidsdirectie en of medewerker bedrijfsvoering). Deze afstemming wordt vastgelegd in het dossier.

Kennis en ervaring

Aantoonbare kennis en ervaring met de Audit-Analytics-module van BWise en ervaring met de BWise syntax, waaronder Excel (pivots, dashboards);
Aantoonbare kennis en ervaring in het opstellen van rules/queries in SQL;
Aantoonbare kennis en ervaring met soortgelijke BWise projecten;
Aantoonbare kennis van Oracle-E-business-Suite (Oracle-EBS), het datamodel van Oracle-EBS en van de in Oracle-EBS opgenomen application controls.

Projectduur: 250 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-09-2015 09:47
  Plaats
  Schiedam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-09-2015 10:43
  Plaats
  Roosendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-09-2015 10:19
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten