adviseur/projectleider

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
0
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
28
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Situatieschets organisatie
De eenheid bestaat uit zeven teams en levert producten en diensten die door derden worden afgenomen: door organisatie, bedrijven, instellingen en particulieren. Voorbeelden van deze producten en diensten zijn vergunningverlening, handhaving en subsidieverlening.
Het team binnen de eenheid is verantwoordelijk voor de verlening vergunningen, ontheffingen en meldingen op grond van een breed scala aan wet- en regelgeving.

De eenheid Bedrijfsvoering (verder: BV) stelt de kaders voor haar klantgroepen, de medewerkers, de leiding, de directie en het bestuur en bedient deze optimaal in de bedrijfsvoering. De doelstellingen van de eenheid BV zijn beschreven langs de lijnen control, faciliteren en adviseren. Zij doet dit op diverse gebieden: financieel, personeel en organisatie, juridisch, facilitair en ICT. De eenheid BV bestaat uit zeven teams. Het team Informatie (verder: BVINF) levert diensten op het gebied van informatievoorziening, informatiebeleid en -architectuur en informatiebeheer.

Het Shared Service Center Bedrijfsvoering (verder: SSC) verleent diensten op het gebied van personeels- en salarisadministratie, ICT en inkoop aan de partnerorganisaties. Het beheer van de ICT infrastructuur is ondergebracht bij het SSC. Tevens zijn de projectleiders van ICT realisatieprojecten ondergebracht bij het SSC.

Situatieschets project
Het project betreft een impactanalyse in combinatie met een pilot, waarbij minimaal 1 proces aangesloten wordt op de berichtenbox bedrijven.

Dit project maakt deel uit van het programma ‘Inspelen op Klantvragen’, één van de vier realisatieprogramma’s van het Strategisch Informatieplan (STIP) 2015-2019 van de klant. De opdrachtgever van dit programma is tevens adjunct hoofd van de eenheid Publieke Dienstverlening.
De programmaleider en de projectleider worden geleverd door het SSC en de kwaliteitsbewaking gebeurt door de informatieadviseur van het team BVINF, die tevens als thema-adviseur is verbonden aan het programma.

Beschrijving project
Alle producten en diensten van de klant kunnen digitaal worden aangevraagd. De vervolgcommunicatie verloopt nog per email of papieren post. Op termijn wil de klant ook deze stromen digitaliseren en standaardiseren. Hiervoor is landelijk de berichtenbox bedrijven als onderdeel van de Generieke Digitale Infrastructuur beschikbaar. Het project kent twee resultaten:

 • Een impactanalyse voor aansluiting op de berichtenbox

 • één geïmplementeerd en in de praktijk getoetst proces.

Functieomschrijving
Wij zoeken een adviseur/projectleider die op basis van actuele kennis in staat is om specifieke vraagstukken snel te doorgronden. Als projectleider ben je vooral meewerkend voorman. Je bent in staat om het traject planmatig te organiseren en weet je de benodigde acties van de grond te krijgen. Als adviseur ben je analytisch sterk en heb je oog voor de details. Je bent flexibel en kunt je dus snel aanpassen aan de omgeving waarin je werkt. Je bent een gesprekspartner voor een vergunningverlener maar je spreekt ook de taal van manager.

Gevraagde opleidingen

 • Relevante HBO of universitaire opleiding (bij voorkeur Bedrijfskundige Informatica)

kennis

 • Kennis van de bouwstenen van de elektronische overheid

 • Procesanalyse en ontwerp

 • Prince2 of PMW

 • Zaakgericht werken

Vaardigheden

 • vaardigheid in het opstellen van een adviesaanpak en het opstellen en geven van adviezen.

 • Planmatig en gestructureerd kunnen werken

Gevraagde recente werkervaring

 • ervaring als proces of informatieadviseur bij een overheidorganisatie

 • ervaring als projectleider van kleine projecten (< 3 maanden)

Gevraagde competenties

 • Communicatief

 • Doelgericht handelen

 • Netwerkvaardigheid

 • Omgevingsbewustzijn

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten