Specialist

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
30
Status
Gesloten

Omschrijving

Bijzonderheden
Bij het uitvoeren van deze opdracht is VOG verplicht: Ja

Duur

3 maanden

Startdatum

ZSM

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Zoetermeer

Uren per week

3 uur

Werkzaamheden
Senior Portofoon Specialist

TAKEN EN RESULTAATGEBIEDEN

Omschrijving taken

Noodcommunicatiemiddelen worden ingezet ten behoeve van de veiligheid van medewerkers. Zo worden deze middelen tijdens (tijdelijke) uitzendingen naar risicogebieden beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn deze middelen van belang met het oog op het verlenen van consulaire bijstand, waarmee tevens een Nederlands belang wordt gediend. Ook tijdens bepaalde crisissituaties zijn noodcommunicatiemiddelen onmisbaar.
Ten behoeve van noodcommunicatie stelt SSC-ICT/BI/EI portofoon diensten beschikbaar. De dienstverlening bestaat uit het beschikbaar stellen van de benodigde communicatieapparatuur en het installeren, onderhouden, beheren en eventueel later ontmantelen van het portofoonnetwerk. Dit alles in nauwe samenwerking met de levrancier.
Ter plaatse worden gebruikersinstructies gegeven en zijn handleidingen beschikbaar.

Met deze voorzieningen is men, zowel regulier als in noodsituaties waarbij de gebruikelijke communicatiemiddelen niet meer (volledig) operationeel zijn, in staat om te communiceren met personen die beschikken over portofoons en mobilofoons met soortgelijke configuratie. De communicatie kent de volgende mogelijkheden en beperkingen:
1.Communicatie in een bebouwde omgeving is mogelijk met losse portofoons over afstanden van 1 tot 2 km (zgn. Simplex gebruik).
2.Voor een stadsdekking, vaak met inbegrip van het internationale vliegveld zijn repeaters (relaiszenders) in de stad noodzakelijk. Deze staan bij voorkeur geïnstalleerd op hoge gebouwen (hotels, woningen van uitgezonden ambtenaren, heuvels etc.). Hierdoor is communicatie met portofoons (vanuit de hand) tot 10 tot 15 km mogelijk, met een vast ingebouwde mobilofoon in een dienstauto tot ca. 40 km tot een repeater. Buiten het bereik van de repeaters valt men terug op het simplex gebruik (bij bijv. in konvooi rijden).
Ook is het binnen het bereik van de kanselarij-repeater mogelijk om, bij een werkende telefooncentrale, communicatie tussen portofoon/mobilofoon en telefoon tot stand te brengen en wordt in bepaalde situaties het alarmsysteem worden gekoppeld aan het portofoonnetwerk.

Aangezien je primaire aandachtsgebied de ICT infrastructuur van het ministerie van Buitenlandse Zaken is ben je flexibel inzetbaar zowel in Nederland als in het buitenland. Dit houdt onder meer in dat je in staat en bereid moet zijn om te reizen, ook naar gebieden waar de veiligheidsomstandigheden minder gegarandeerd zijn. Het betekent ook dat je frequent moet werken buiten de normale kantooruren in verband met de tijdsverschillen met de posten in het buitenland. Voorts ben je zelfstandig en zelfredzaam als de omstandigheden dat vereisen.

Het team EI bestaat uit een teammanager , een aantal senior Netwerk-/Systeemspecialisten, in totaal ongeveer 45 medewerkers. Het cluster EI kent verschillende disciplines die elk bij een coördinator zijn belegd, te weten Informatie-, Communicatie – (CT), Kantoor- en Ondersteunende technologie

ICT omgeving

Computer operations, Change-, Problem-, Incident-, Configuration Management, Projects en Software Control & Distribution

VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

-Minimaal 5 jaar diepgaande kennis en ervaring met portofoonnetten/radiotechniek
-Diepgaande kennis van de IP stack
-Coördineren van werk i.s.m. een leverancier.
-Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
-Bereidheid tot reizen ook naar gebieden waar de veiligheidsomstandigheden minder gegarandeerd zijn.

OVERIGE EISEN EN WENSEN

-Oplossend denkvermogen
-Goed alleen kunnen werken, maar ook in teamverband kunnen werken.

TOELICHTING (korte typering van geschikte medewerker)

De medewerker dient te beschikken over de volgende vaardigheden

·Uitstekende communicatie (zowel in woord als in geschrift);
·Procedureel sterk;
·Zelfstandig en kan mensen op sleeptouw nemen;
·Stevige persoonlijkheid / persoonlijke uitstraling;
·Professionele instelling;
·Zelfmotiverend;
·Sociaal vaardig;
·Didactische vaardigheden is een pré.
·Bereid is om zelfstandig dienstreizen naar het buitenland uit te voeren.

Tot slot zij hier vermeld dat aantoonbare vaardigheden op het gebied van (technische) onderzoeken, opstellen van adviezen en heldere communicatie hierover van groot belang worden geacht.

Samenvattend: een specialist, die zelfstandig in korte tijd zich kan inwerken op technisch en organisatorisch gebied.

ICT functies bij het SSC-ICT zijn vertrouwensfuncties. Voor aanvang van de werkzaamheden dient de nieuwe medewerker een verklaring omtrent gedrag te overhandigen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten