Projectmanager Stedelijke Ontwikkeling (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
26
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

1-10-2015

Einddatum

1-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

11-9-2015 om 12:00 uur

Het Team Projectmanagement bestaat uit een groep van 9 projectenmanagers verdeeld over projecten in verschillende fases. De senior projectmanager draagt zorg voor de ontwikkeling van de drie eerder genoemde sleutelgebieden in de stad, waardoor investeringen en nieuwe ontwikkelingen op gang komen.

Juist de werkzaamheden van het Team Projectmanagement vragen om competenties die passen bij de nieuwe cultuur van Zoetermeer. Externe oriëntatie, vernieuwende ideeën, communicatie, gericht zijn op samenspraak met inwoners, ondernemers en instellingen, sensitiviteit voor deze omgeving, voor het bestuur en voor de interne organisatie zijn hierbij cruciaal.

Werkzaamheden

Het trekken van omvangrijke, beleidsgevoelige en zeer complexe ontwikkelingsprojecten of processen in de haalbaarheidsfase, in samenspraak met de omgeving;
Uitvoeren van programma’s, processen en projecten;
Het onderhouden van contacten en het voeren van overleg met bestuur, hogere overheden, burgers, marktpartijen en het extern vertegenwoordigen van de gemeente;
Het onderhandelen met externe partijen;
Het kunnen coördineren en aansturen van het proces om te komen tot een (samenwerkings) overeenkomst met externe partijen, zoals ontwikkelaars, corporaties enz;
Het afstemmen en bewaken van de integraliteit van het project/proces, zowel intern binnen het project als binnen de gemeente als geheel, van de evenwichtige inbreng van de verschillende disciplines in het geval van blijvende verschillen van inzicht, het zelfstandig formuleren van adviezen aan het management en college;
Het samenwerken en het geven van sturing aan de leden van projectgroepen die bestaan uit professionals afkomstig van verschillende afdelingen;
Samenwerken en delen van ervaringen met andere projectmanagers uit het team Projectmanagement.

Functie eisen 
Een relevant afgerond WO-diploma (zoals bijvoorbeeld Stedenbouw/ Planologie/ Sociale Geografie/ Economie/ Bestuurskunde), bij voorkeur aangevuld met MSRE, MCD.
Heeft minimaal 5 jaar in de laatste 8 jaar ervaring als senior projectmanager bij de (semi) overheid op het gebied van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.
Heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
Heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar met intensieve samenspraaktrajecten (burgerparticipatie).

Competenties

Daadwerkelijke senioriteit, natuurlijk overwicht;
Goed analyserend vermogen;
Onderhandelingsvaardig;
Enthousiasme, gerichtheid op ontwikkeling van de stad;
Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
Met creatieve oplossingen kunnen komen;
Kennisoverdracht, sparren en intervisie met teamgenoten;
Positieve inbreng in de veranderingen binnen het team Projectmanagement;
Open en eerlijke houding binnen het team projectmanagement en naar de buitenwereld.
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten