Projectondersteuner

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
72
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

21-9-2015

Einddatum

31-3-2016

Optie tot verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Bedrijfsonderdeel
NS reizigers

NS zet de reiziger centraal in haar dienstverlening. In de corporate strategie staat de reiziger op 1, 2 en 3. NSR wil, als grootste partij in het Nederlandse OV leiderschap tonen op Spoorwegveiligheid door een voorbeeld te zijn in de beheersbaarheid van haar operationele- en ondersteunende processen in termen van risico’s, geld en imago, De afdeling Spoorweg- en Arbeidsveiligheid ondersteunt deze ambitie vanuit haar deskundigheid over de volle breedte van Spoorweg- en Arbeidsveiligheid. Belangrijke activiteiten van de afdeling zijn Risico Management, uitvoeren van audits en inspecties en onderzoeken van incidenten en ongevallen, het adviseren over oplossingen van gemelde onveilige situaties, het beheren van het Veiligheidsmanagement Systeem, het uitvoeren van programma’s die gericht zijn op het verbeteren van de Spoorweg- en/of Arbeidsveiligheid ed. De inspanningen van de afdeling gaan verder dan het behoud van de license to operate voor NSR, NSR wil nl. mede door veiligheid haar positie in de EU top verder versterken. Het doel van het programma 1 VMS (Veiligheidsmanagement Systeem) voor NS is het harmoniseren van de huidige 3 VMS-en (van de spoorwegondernemingen NSR, NS Internationaal, incl. Thalys Nederland als personeelssteller en NedTrain) tot 1 gemeenschappelijk VMS NS. Hiermee wordt de complexiteit van het werken met meerdere verschillende VMS-en doorbroken. Dit ambitieuze programma moet leiden tot een gecertificeerd VMS NS per nieuwe dienstregeling 2017. Het bestaat uit 18 projecten die qua omvang en complexiteit verschillen. Grootste uitdagingen zijn naast de beheersing van tijd en kwaliteit het zorgen dat alle interfaces tussen de verschillende activiteiten in de drie bedrijfsonderdelen goed zijn ingericht en geborgd, dat alle documenten consistent en logisch zijn en last but not least dat het VMS NS goed voldoet aan de geldende verordeningen waardoor de license to operate wordt veilig gesteld.

Afdeling
In de huidige situatie heeft NS 3 VMS-en gericht op spoorwegveiligheid. Voor NS Reizigers B.V., voor NS Internationaal B.V. (INT) en voor NedTrain (NT). Door de integratie van NSR en NS Hispeed (nu INT) per 1 januari 2014 en de nieuwe integrale vervoersconcessie voor HRN en HSL per 1 januari 2015 is het wenselijk voor NSR en INT een gemeenschappelijk VMS te ontwikkelen. Huidige knelpunten en risico’s door het werken met 2 VMS-en worden daardoor opgelost. In dit kader is het logisch 1 VMS te ontwikkelen samen met NT, zodat 1 VMS voor NS ontstaat. Het is tevens een kans samen te leren en te ontwikkelen op het gebied van veiligheid en best practices van de afzonderlijke bedrijfsonderdelen organisatie breed door te voeren.

Het doel van dit project is een, door directie goedgekeurd, door ILT gecertificeerd en door de organisatie gedragen VMS op te leveren dat adequaat invulling geeft aan de organisatie- en veiligheidsdoelstellingen van NS Groep NV.

Het project is verdeeld in 17 deelprojecten. Deze deelprojecten worden ondersteund met een schrijver die de verschillende op te leveren producten vast legt..

Werkzaamheden

Als VMS beheerder in het programma ondersteun je de huidige VMS Beheerder van NS(R). In de periode tot 30 juni 2016 vindt er een groot aantal aanpassingen plaats in de huidige VMS-en van NSR, NS Internationaal en Nedtrain. Je werkt hoofdzakelijk voor het VMS van NSR en het toekomstige VMS NS. Je taak als VMS beheerder bestaat uit:
•Het verwerken van wijzigingsverzoeken van NSR in het VMS van NSR, waarbij content wordt afgestemd met de inhoudsdeskundigen.
•Het opstellen van wijzigingsbladen bij het publiceren van gewijzigde procedures in het VMS NSR.
•Uitvoeren van communicatie rondom wijzigingen in het VMS.
•Zorgen dat VMS procedures gevalideerd en ondertekend worden.
•Signaleren van discrepanties in het huidige VMS NSR.
•Duiden van mogelijke verbeteringen in het huidige VMS NSR.
•Opbouwen van het nieuwe VMS NS in SharePoint omgeving VMS NS.
•Kritisch meedenken op inhoud (waar mogelijk).
•Opgedane kennis zodanig verankeren dat verbetering van kwaliteit en/of proces wordt gerealiseerd binnen beheer van het VMS NS.

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur een afgeronde WO opleiding

 • Per direct beschikbaar

 • Aantoonbare werkervaring met opstellen van procesflows (Bij voorkeur in MS Visio)

 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met kwaliteitssystemen zoals ISO-9001

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Communicatief vaardig (foutloos Nederlands schrijven)

 • In staat om kritisch mee te denken, kritische vragen te stellen en mening te uiten

 • Goede analytische vaardigheden

 • Empathisch vermogen

 • Moet kunnen denken in processen

 • Flexibel

 • Zelfstandig

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten