Developer backend scanstraat (Python)

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
1
Bekeken
255
Status
Gesloten
Referentie
899

Afrondingstoelichting

Beste kandidaat,

Wij hebben een aanbieding kunnen verzorgen naar de opdrachtgever. Bedankt voor de moeite en hopelijk tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,
Patrick Gorter


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten

Omschrijving

Doel van het project
In een pilotfase is er een proof of concept van een virusscanstraat gebouwd. Hiermee kan bij nieuwe malwaresamples snel worden getoetst welke AV-producten in welke systeemomgevingen deze adequaat herkennen. In het huidige project wordt op basis van de in de pilotfase opgedane kennis een productiewaardig systeem gebouwd, met aandacht voor zaken als schaalbaarheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en een goede managementinterface.

Technologie

Naar verwachting zullen de volgende technologieën een belangrijke rol spelen in het project

 • Virtualisatie (VMWare ESXi)

 • Automatische softwareinstallatie (Windows)

 • Windows API (C/C++), Windows automation

 • Python web application framework zoals Flask

 • REST interfaces, integratie met Zookeeper

 • AngularJS, Bootstrap, JavaScript, CSS

Algemeen
Het projectteam zal via de Scrum-methodiek in een aantal sprints de oplossing bouwen. Voor alle teamleden geldt dat ze, zoals het betaamt binnen Scrum, in staat zijn om tot op zekere hoogte het werk van de andere specialisten over te kunnen nemen. Teamleden zijn ook in staat om nieuwe technologie snel te doorgronden en op te nemen in de te bouwen oplossing, en functioneren goed als lid van een Scrumteam. Er wordt gewerkt op basis van test-driven development.

Afhankelijk van de aangeboden profielen zal er naar gestreefd worden een team van vijf man in te huren waarmee de onderstaande rollen worden ingevuld.

Aantal uren: 36/40 uur per week.

Van de externe medewerkers wordt verwacht dat zij – indien van toepassing - tijdens de twee kerstweken niet werken en daarbuiten ten hoogste 1 week1 verlof nemen (bijvoorbeeld voor wintersport of meivakantie) waarbij de projectleider moet instemmen met de data2. De ontwikkelteams werken op basis van zelfsturing en worden dus geacht elkaars kortdurende afwezigheid kwalitatief te kunnen opvangen, dat betekent dat na afloop van een sprint er altijd getest is, de documentatie is bijgewerkt en de software werkt. Bij langdurige afwezigheid zal de projectleider bezien of de teamsamenstelling aangepast kan worden.

1Voorzien is dat de zomervakantieperiode geen onderdeel uitmaakt van de projectplanning. Indien wordt besloten tot verlenging zal gezocht worden naar één periode van 3 weken waarop de externe medewerkers niet zullen werken.
2Dit zal contractueel vastgelegd worden met de externe leveranciers.

Functiegegevens

Rol: developer backend scanstraat

Taken en werkzaamheden

Ontwikkelen van de backend van de scanstraat. Ontsluit functionaliteit via REST services. Backend stuurt VMWare aan, en wordt ontsloten via Zookeeper.

Kennis en ervaring

 • Ervaring met het ontwikkelen van REST services in Python, bijvoorbeeld met Flask

 • Ervaring met Python REST services in combinatie met Zookeeper

 • Ervaring met het aansturen van VMWare virtual machines in een ESXi cluster via Python (creëren en clonen van VMs, plaatsen van bestanden in een VM, starten van applicatie in VM, communicatie met een proces in een VM, monitoring van het cluster)

Specifieke kennis

Vaardigheden

Functieniveau

Senior

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  07-09-2015 13:42
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten