Tester Python

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
03-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
403
Status
Gesloten
Referentie
902

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Opdrachtomschrijving

Doel van het project
In een pilotfase is er een proof of concept van een virusscanstraat gebouwd. Hiermee kan bij nieuwe malwaresamples snel worden getoetst welke AV-producten in welke systeemomgevingen deze adequaat herkennen. In het huidige project wordt op basis van de in de pilotfase opgedane kennis een productiewaardig systeem gebouwd, met aandacht voor zaken als schaalbaarheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en een goede managementinterface.

Technologie

Naar verwachting zullen de volgende technologieën een belangrijke rol spelen in het project

 • Virtualisatie (VMWare ESXi)

 • Automatische softwareinstallatie (Windows)

 • Windows API (C/C++), Windows automation

 • Python web application framework zoals Flask

 • REST interfaces, integratie met Zookeeper

 • AngularJS, Bootstrap, JavaScript, CSS

Algemeen
Het projectteam zal via de Scrum-methodiek in een aantal sprints de oplossing bouwen. Voor alle teamleden geldt dat ze, zoals het betaamt binnen Scrum, in staat zijn om tot op zekere hoogte het werk van de andere specialisten over te kunnen nemen. Teamleden zijn ook in staat om nieuwe technologie snel te doorgronden en op te nemen in de te bouwen oplossing, en functioneren goed als lid van een Scrumteam. Er wordt gewerkt op basis van test-driven development.

Afhankelijk van de aangeboden profielen zal er naar gestreefd worden een team van vijf man in te huren waarmee de onderstaande rollen worden ingevuld.

Aantal uren: 36/40 uur per week.

Van de externe medewerkers wordt verwacht dat zij – indien van toepassing - tijdens de twee kerstweken niet werken en daarbuiten ten hoogste 1 week1 verlof nemen (bijvoorbeeld voor wintersport of meivakantie) waarbij de projectleider moet instemmen met de data2. De ontwikkelteams werken op basis van zelfsturing en worden dus geacht elkaars kortdurende afwezigheid kwalitatief te kunnen opvangen, dat betekent dat na afloop van een sprint er altijd getest is, de documentatie is bijgewerkt en de software werkt. Bij langdurige afwezigheid zal de projectleider bezien of de teamsamenstelling aangepast kan worden.

1Voorzien is dat de zomervakantieperiode geen onderdeel uitmaakt van de projectplanning. Indien wordt besloten tot verlenging zal gezocht worden naar één periode van 3 weken waarop de externe medewerkers niet zullen werken.
2Dit zal contractueel vastgelegd worden met de externe leveranciers.

Functiegegevens

Rol: tester

Taken en werkzaamheden

Verzorgt in samenwerking met de overige leden van een ontwikkelteam de technische, integratie en functionele testen. Faciliteert gebruikers- en performance testen door interne projectmedewerkers op de acceptatieomgeving, beheert hiertoe de testinfrastructuur van het team.

Kennis en ervaring

 • Ervaring met test driven development

 • Ervaring met geautomatiseerd testen in verschillende omgevingen

 • Ervaring met unittesten van Python applicaties is een pré

Specifieke kennis

Vaardigheden

 • Helpt ontwikkelaars en architect met het integreren van testactiviteiten in hun werkzaamheden en draagt daarvoor kennis en ervaring over.

Functieniveau

Medior

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten