Redacteur Dienst Communicatie

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
05-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
3
Bekeken
1556
Status
Gesloten
Referentie
PB

Omschrijving

Senior Redacteur 3 fte

Startdatum

02-11-2015

Einddatum

31-10-2016

Standplaats

Nieuwegein

Uren per week

36

Optie tot verlenging

Ja in overleg

Opdracht omschrijving
Politiedienstencentrum
De Dienst Communicatie is onderdeel van het Politiedienstencentrum (PDC) en is het interne communicatiebureau van de politie. De dienst levert op basis van landelijk beleid communicatie adviezen, ontwikkelt en produceert corporate communicatiemiddelen en is de broedplaats voor innovatie binnen het communicatievak voor de gehele politie. De dienst Communicatie bestaat uit drie afdelingen: Account & Advies, Innovatie & Onderzoek en Korpsmedia.
De Afdeling Korpsmedia is nog in opbouw en groeiend. Hier wordt o.a. de hoofd- en eindredactie gevoerd over politie.nl, het landelijk intranet, personeelsblad 24/7 en de social mediakanalen van de politie. In de nabije toekomst zal ook de redactie van politievakblad Blauw worden ondergebracht in de afdeling. De ambities van de redactie zijn hoog: politie.nl is meermaals genomineerd voor diverse vakprijzen, net als personeelsblad 24/7 dat bovendien in 2013 op de GrandPrix Customer Media werd uitgeroepen tot Lancering van het jaar en de prijs voor Beste redactionele inhoud binnensleepte.
De sfeer binnen het team kenmerkt zich als ongedwongen, dynamisch en collegiaal en er heerst een sterk journalistieke attitude: ons uitgangspunt is dan ook geloofwaardige bedrijfsjournalistiek.

Functie
Als senior redacteur schrijf je eerst en vooral voor het personeelsblad 24/7, intranet, internet en social media. Je draagt actief onderwerpen aan, bedenkt boeiende invalshoeken, doet zelfstandig research, houdt interviews en bouwt aan en onderhoudt een relevant netwerk. Als senior coach je minder ervaren redacteuren en adviseer je andere (communicatie)collega's over effectieve inzet van middelen. En je draait er je hand bijvoorbeeld niet voor om, om na een interview voor het blad, een kort interviewtje te doen voor de camera voor onze digitale middelen.
Werkzaamheden worden mogelijk deels verricht buiten kantoortijden middels piket en/of avonddienst(en). Ook in weekenden en tijdens feestdagen (piket). Hier dient in het tarief rekening mee te worden gehouden.

Doelstelling
Landelijke communicatiemiddelen produceren.

Verantwoordelijkheden

Redactievoering landelijke media.

Vakmatige taken

Je verzamelt informatie via online en offline (desk)research, interviews, veldonderzoek en het bijwonen van evenementen. Je maakt het nieuws interessant en relevant voor de doelgroep, houdt het nieuws begrijpelijk en beheersbaar onder druk van een deadline.
Je selecteert, schrijft en verzorgt verslaglegging over actualiteiten en achtergronden.
Je analyseert (de interesses van) doelgroepen, belicht een (tegenstrijdig) verhaal van verschillende kanten, maakt gebruik van verschillende bronnen en controleert deze voor bekendmaking/publicatie.
Je hebt een groot relevant netwerk, of weet dit snel op te bouwen en beschikt over de senioriteit (in kennis, kunde en ervaring) om onderwerpen van strategisch niveau kundig uit te werken tot opiniërende of gezichtsbepalende artikelen met een hoger afbreukrisico.
Je inventariseert specialistische of gevoelige uiteenlopende ontwikkelingen, gebeurtenissen en/of meningen. Je legt dit vast in gezichtsbepalende artikelen e/o beelden of infografieken.

Werkervaring

Minimaal 10 jaar werkervaring als redacteur of verslaggever.
Ruime ervaring met het maken van eigen verhalen.
Je kunt overweg met contentmanagementsystemen (bij voorkeur HIPPO) en hebt ervaring met het maken van crossmediale producties.
Je hebt kennis van audiovisuele producties.
Je leest je snel in onderwerpen in en specialiseert je op tenminste twee portefeuilles.
Je beheerst alle journalistieke genres.
Je beschikt over het rijbewijs B en een auto.

Competenties

maatschappelijke oriëntatie
organisatiesensitiviteit
overtuigingskracht
organisatievermogen
klantgerichtheid
netwerkvaardigheid
systeemdenken.

Contactpersonen Plony Baas/Elvira Lapré
Sluitingsdatum 11-09-2015

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  05-09-2015 17:35
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-09-2015 20:16
  Plaats
  Amsterdam
  Geplaatst door
  Woltz.nl
  Status
  Pro

  Beste plieisie's

  Volgens mij hebben jullie een pliessie vacature op een freelance netwerk website gezet, vandaar misschien ook de naam van deze website, die Freelanc.nl heet. Maakt niet uit, als jullie volgende keer freelancers zoeken ben je hier wel aan het juiste adres. Wel een vreselijk lang verhaal van jullie weer, mag volgende keer ook wel korter, maar dit terzijde.

  Met vriendelijke groet,

  Richard Woltz

  Woltz.nl: beter goed bedacht dan slecht gejat!

  Van Ostadestraat 170 . 1072 TH Amsterdam

  Mobiel

  06 265 269 65

  E-mail

  richard@woltz.nl

  www.woltz.nl

 • Datum
  07-09-2015 12:11
  Plaats
  haarlem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten