Redacteur (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
07-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
35
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

02-11-2015

Einddatum

31-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

11-9-2015 om 9:00 uur

Als senior redacteur schrijf je eerst en vooral voor het personeelsblad 24/7, intranet, internet en social media. Je draagt actief onderwerpen aan, bedenkt boeiende invalshoeken, doet zelfstandig research, houdt interviews en bouwt aan en onderhoudt een relevant netwerk. Als senior coach je minder ervaren redacteuren en adviseer je andere (communicatie)collega's over effectieve inzet van middelen. En je draait er je hand bijvoorbeeld niet voor om, om na een interview voor het blad, een kort interviewtje te doen voor de camera voor onze digitale middelen.

Werkzaamheden worden mogelijk deels verricht buiten kantoortijden middels piket en/of avonddienst(en). Ook in weekenden en tijdens feestdagen (piket). Hier dient in het tarief rekening mee te worden gehouden.

Doelstelling: Landelijke communicatiemiddelen produceren.

Verantwoordelijkheden: Redactievoering landelijke media.

Vakmatige taken

Je verzamelt informatie via online en offline (desk)research, interviews, veldonderzoek en het bijwonen van evenementen. Je maakt het nieuws interessant en relevant voor de doelgroep, houdt het nieuws begrijpelijk en beheersbaar onder druk van een deadline.
Je selecteert, schrijft en verzorgt verslaglegging over actualiteiten en achtergronden.
Je analyseert (de interesses van) doelgroepen, belicht een (tegenstrijdig) verhaal van verschillende kanten, maakt gebruik van verschillende bronnen en controleert deze voor bekendmaking/publicatie.
Je hebt een groot relevant netwerk, of weet dit snel op te bouwen en beschikt over de senioriteit (in kennis, kunde en ervaring) om onderwerpen van strategisch niveau kundig uit te werken tot opiniërende of gezichtsbepalende artikelen met een hoger afbreukrisico.
Je inventariseert specialistische of gevoelige uiteenlopende ontwikkelingen, gebeurtenissen en/of meningen. Je legt dit vast in gezichtsbepalende artikelen e/o beelden of infografieken.
Functie eisen 
Opleiding

Minimaal afgeronde hbo-opleiding (eis).
Opleiding op hbo-niveau richting communicatie / journalistiek.
Werkervaring

Minimaal 4 jaar relevante ervaring als journalist/redacteur opgedaan in de afgelopen 10 jaar (eis).
Ruime ervaring met het maken van eigen verhalen.
Kennis van en ervaring met magazines/bladen maken.
Je kunt overweg met contentmanagementsystemen (bij voorkeur HIPPO) en hebt ervaring met het maken van crossmediale producties.
Je hebt kennis van audiovisuele producties.
Je leest je snel in onderwerpen in en specialiseert je op tenminste twee portefeuilles.
Je beheerst alle journalistieke genres.
Kennis van en ervaring met politie
Je beschikt over het rijbewijs B en een auto.
Competenties

maatschappelijke oriëntatie
organisatiesensitiviteit
overtuigingskracht
organisatievermogen
klantgerichtheid
netwerkvaardigheid
systeemdenken.
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten