Senior functioneel beheerder

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
07-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Groningen
Reacties
2
Bekeken
285
Status
Gesloten
Referentie
GdenBoer

Afrondingstoelichting

Beste freelancer,

Bedankt voor uw offerte. Wij hebben gekozen voor de kandidaat die het beste aansluit op de knockout eisen en wensen. Nogmaals dank voor uw interesse en succes met andere offertes.

Met vriendelijke groet,
Niels Blommaert
Ormer ICT


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten

Omschrijving

Voor een eindklant in Groningen zijn wij op zoek naar een Senior functioneel beheerder.

Startdatum

Zsm

Einddatum

01-06-2016

Uren per week

36

Optie verlenging

Ja

Sluitingsdatum

11-09-2015 10:00 uur

Achtergrond opdracht
De afdeling OVG Beheer is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de SFuitvoeringsprocessen en –systemen. De functioneel beheerders onderhouden waar nodig contacten met de ketenpartners als het gaat om het verstrekken aan of ontvangen van gegevens van de ketenpartners. Taken die worden uitgevoerd zijn ondersteuning ven de proceseigenaar en gebruikersorganisatie, uitvoeren van functioneel beheer, leveren van resources voor projecten en testen en acceptatie van nieuwe programmatuur.

PVS staat voor het Programma Vernieuwing Studiefinanciering. PVS is het programma dat de nieuwe systemen, processen en organisatie van de WSF2000 voorbereidt en ontwikkelt.

PVS richt zich hierbij op

 • Verbetering van de dienstverlening door een nieuw klantbedieningsconcept;

 • Een zodanige opzet van het systeemlandschap dat veranderingen in wet- en regelgeving snel en relatief gemakkelijk kunnen worden doorgevoerd;

 • Het verbeteren van de informatievoorziening aan OCW, klant en de eigen organisatie;

 • Het verhogen van de efficiency van de uitvoering, inclusief het leveren van een substantiële bijdrage aan de aan DUO opgelegde taakstellingen.

 • Het inrichten van een kwaliteitsgerichte regieorganisatie.

 • Continuïteit van de bedrijfsvoering nu en straks mogelijk maken.

Met de komst van PVS, die nieuwe processen en systemen levert aan het uitvoeringsproces, verandert de dynamiek van de dienstverlening en van het uitvoeringsproces zelf wel. Het streven
naar een zo hoog mogelijk percentage geautomatiseerde verwerking (STP) in combinatie met het uitworp en uitval mechanisme zorgt ervoor dat het uitvoeringsproces en de omvang van handmatige afhandeling, onvoorspelbaarder wordt.

Tegelijkertijd wordt de omvang van de beschikbare capaciteit in de klantbediening afgebouwd. Daarmee wordt de uitvoeringsketen kwetsbaarder voor schommelingen in de omvang van handmatige werkzaamheden. Dit vraagt om pro-activiteit en grotere snelheid van handelen door alle betrokken partijen. Daarnaast zorgt het nieuwe landschap ervoor dat DUO van een batchgewijs naar een real-time online dienstverlening gaat in een 7x24 context. De doorlooptijden bij verstoringen en/of
controles gedurende het proces zullen daardoor korter moeten worden en niet per definitie gebonden zijn aan kantooruren. De uitdaging is om bij deze toenemende dynamiek te borgen dat de dienstverlening op orde blijft, de uitvoering rechtmatig plaatsvindt en het uitvoeringsbeleid en daarvan afgeleide regels en beslissingen consistent met elkaar blijven.

Wijzigingen als gevolg van wet & regelgeving zullen evenals verstoringen en/of verbeteringen van het proces snel en consistent doorgevoerd moeten kunnen worden in zowel proces, systeem, content, klantdialogen, opleidingsmateriaal etc.

Opdrachtomschrijving
Binnen het programma PVS is behoefte aan een senior functioneel beheerder met zéér ruimte ervaring en kennis van het werken in complexe SOA landschappen, real time gegevens verwerking,
ketenmonitoring en ketenmanagement.

Inzet van de senior functioneel beheerder is nodig vanwege een piek in het programma (PVS). Inzet zal plaatsvinden in het PVS Beheerteam.

Doelstelling
Zorg dragen voor de juiste werking en continuïteit van bedrijfskritische geautomatiseerde informatiesystemen.

Resultaatgebied & Verantwoordelijkheden
Acceptatie van de in beheer name van de nieuwe functionaliteiten voor PVS stap 4 (ILS en reisrecht MBO18-) In deze stap wordt het proces vernieuwd vanaf de start van de terugbetalingsperiode tot en met het innen van langlopende schulden.

Tevens voorbereiden van stap 5 PVS Stap -> Toekennen en rest innen (november 2016). Hierbij worden de processen voor studiefinanciering helemaal vernieuwd.

Vakmatige taken

 1. Je bent verantwoordelijk voor de werking en instandhouding van de informatievoorziening als ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Je bent aanspreekpunt voor gebruikers voor vragen en wijzigingen met betrekking tot de geboden ICT dienstverlening. Je brengt de gebruikerswensen en wijzigingen in wet- en regelgeving helder in kaart voor zowel de gebruikersorganisatie als voor de ICT organisatie.

 2. Verder zorg je voor een optimale en blijvende 'fit' tussen bedrijfsproces en de informatievoorziening. Je bent voldoende bekend met de mogelijkheden en kwaliteit van de ICT om een afweging te maken tussen gebruikers behoeften en aangeboden ICT oplossingen en bijbehorende dienstverlening. Tevens ben je verantwoordelijk voor de implementatie binnen de gebruikersorganisatie (gebruikerstesten en documentatie).

 3. Als de vertegenwoordiger van de vraagorganisatie zie je toe op de naleving van de overeengekomen diensten richting ICT.

Functie eisen

 • Certificaat van BISL en of ITIL

 • Certificaat SQL

 • Minimaal 3 jaar ervaring met: Ervaring met het functioneel beheer van geautomatiseerde informatiesystemen

 • Minimaal 3 jaar ervaring met: Ervaring met ketenbeheer; het beheren van applicaties in een landschap

 • Minimaal 3 jaar ervaring met: Ervaring in een complexe SOA omgeving

 • Minimaal 3 jaar ervaring met: HBO werk- en denkniveau

 • Bereid tot werken buiten kantoortijden en te participeren in consignatiedienst (avonden en weekenden)

Functie wensen

 • Kennis van inrichting en gebruik monitor tooling (zoals KIBANA en ZABBIX)

 • Kennis van en/of ervaring met JAVA

 • Ervaring met Agile

 • Ervaring met het inrichten van functioneel beheer

Overige functiewensen

 • Dienstverlenende proactieve instelling met gevoel voor de omgeving waarin je werkt

 • Assertief

 • Uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden

 • Stressbestendig

Graag zien wij uw cv inclusief motivatie en tarief spoedig tegemoet.

Contact Ormer ICT
Guido den Boer & Niels Blommaert

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  08-09-2015 11:44
  Plaats
  Hurdegaryp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-09-2015 02:06
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten