Testcoördinator

Intermediair
XBWORKS
Geplaatst op
07-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Driebergen
Reacties
0
Bekeken
968
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Novaccent 21 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • WTS Detachering 27 opdrachten
  • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer

Voor de klant zijn we op zoek naar Testcoördinator

Standplaats Driebergen
Startdatum 01-12-2015
Einddatum 30-11-2016
Uren per week 36

Opdracht omschrijving
De afdeling Meldkamer Dienstencentrum (MDC) is verantwoordelijk voor de regie op en de uitvoering van de multidisciplinaire informatievoorziening rond handhaving en rampenbestrijding. Ook is het MDC aanspreekpunt voor de multidisciplinaire organisaties als het gaat om strategisch, tactisch en operationeel advies. Bovendien is het MDC aanspreekpunt op het gebied van ontwikkeling, invoering en gebruik van ICT-oplossingen rond tijdkritische meldkamer- en (mobiele) communicatiesystemen.

Het MDC wordt aangestuurd door het CIO Managementberaad, waar de CIO van de Politie onderdeel van uitmaakt, evenals VenJ en de CIO's van Brandweer, Ambulancediensten en Kmar. Het MDC wordt grotendeels extern gefinancierd. Het wordt daarom als aparte organisatievorm gezien, waarbij het personeel onder de nationale politie valt.

Team Applicatie Competence Center
Het team Applicatie Competence Center beheert de GMS- en 112 applicaties in de meldkamers. Het team doet dit in lijn met de vraag van, en in nauwe samenwerking met, het ministerie en de veiligheidsregio’s.

Doelstelling
Het betreft een functionaris die tijdelijk deze functie vervult maar tevens de interne medewerker, die nu geworven wordt, opleidt.
De Testcoördinator-rol is primair gericht op de GMS dienstverlening.

Verantwoordelijkheden
Qua testen het kwaliteitsgeweten van GMS.
Qua testen het kwaliteitsgeweten van 112.
"Opleveren" van een adequate (interne)Testcoördinator GMS.

Vakmatige taken
Als testcoördinator draag je (binnen een project of beheer) zorg voor alle activiteiten met betrekking tot testen en de daaruit voortvloeiende resultaten.
Je adviseert management en klanten, op basis van je specialisme op testgebied, over de toepassing van standaards en procedures, methoden en technieken, testprocessen en technologieën voor specifieke projecten en beheer.
Je stemt in nauwe samenwerking met de kwaliteitscoördinator de testprocessen en verbeteringen van de testprocessen af.
Je stelt het (master)testplan op, met daarin onder andere testdoelen, teststrategie, testorganisatie, urenbegroting, taakverdeling, tijdspad en werkprocedures.
Je leidt complexe, innovatieve en/of strategische testprojecten ten behoeve van de ontwikkeling of uitbreiding van landelijke informatiesystemen.
Je draagt zorg voor de afstemming en coördinatie van afdelingoverstijgende testwerkzaamheden, zowel politiebreed als met derden (zoals nationale en internationale ketenpartners).
Je stuurt operationeel medewerkers in deze projecten en beheerteams aan, in het bijzonder de testanalisten, (sr.) ontwikkelaars en informatieanalisten.
Je draagt zorg voor het opstellen van planningen en budgetten en het realiseren van de inhoudelijke resultaten hierbinnen.
Je bewaakt de inhoudelijke en procesmatige kwaliteit van het testen.
Je analyseert risico’s en bewaakt de beheersing hiervan.
Je verzorgt de rapportage aan klanten over projecten en beheeractiviteiten.

Leidinggevende taken
Er is sprake van coördinerende activiteiten, het bouwen en testen gebeurt voornamelijk door allerlei verschillende medewerkers.

Er wordt wel van de testcoördinator verwacht dat hij zelf ook testen uitvoert.

De kwaliteit van de SW die opgeleverd wordt, wordt bepaald door de samenwerking. De Testcoördinator is de verbindende schakel met als doel de optimale kwaliteit van hetgeen opgeleverd wordt.

Opleiding
Een afgeronde geaccrediteerde hbo-opleiding is een eis.
gecertificeerd ISTQB Advanced Testmanager of vergelijkbaar TMap Next Testmanager is een eis.

Werkervaring
Minimaal 5 jaar relevante ervaring als testcoördinator opgedaan in de afgelopen 8 jaar in zowel systemtest als acceptatietest trajecten.
Aantoonbare ervaring en kennis van communicatiesystemen en protocollen zoals C2000, T-rex, GMS, 112.
Aantoonbare opgedane kennis van inrichten simulatieomgevingen tbv performancetesten.
Aantoonbare opgedane kennis van coaching en opleiden van testers en testcoordinatoren.
Aantoonbare opgedane (werk)ervaring met het analyseren van complexe diensten en het opstellen van een adequaat testplan.
Aantoonbare opgedane (werk)ervaring met system testen op HPux en Linux omgeving.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten