Projectleider netwerkinfra structuur (ABN)

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
07-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
7
Bekeken
1206
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 23 opdrachten
 • WTS Detachering 29 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten

Omschrijving

Locatie

Amstelveen

Tarief

€ 75,00

Uren

40

Startdatum

01/10/2015

Einddatum

31/12/2015

Hoe ziet je werk eruit?
Binnen IT Services worden projecten op basis van de Prince-2 methodiek bestuurd. Je werkt in een dynamische omgeving waarin het behalen van resultaat binnen de afgesproken tijdslijnen centraal staan. Dit doe je samen met onze eigen collega's en onze Vendoren. Standaard hebben wij het werk grotendeels aan vendoren uitbesteed.
De projecten waar je mee start zijn voornamelijk gerelateeerd aan onze netwerkinfrastructuur en zijn enorm divers. Het kan gaan om projecten die EOS systemen moeten vervangen tot projecten die innovatie in onze dienstverlening bewerkstelligen. Deze projecten kunnen in onze datacenters plaatsvinden, op onze bankkantoren en zelfs aan ons wereldwijde netwerk.
Je bent onderdeel van een team van Project Managers, waarvan een deel extern. Je werkt vooral samen met Product Development Managers, Architecten en Service Delivery Managers. Daarnaast heb je veel contact met onze vendoren. Je rapporteert aan de Executive per project.

De netwerkinfrastructuur bij ABN AMRO is redelijk complex en security is een belangrijk aspect hierin. Voor ABN AMRO is het enorm belangrijk dat de netwerkinfrastructuur altijd werkt voor onze medewerkers maar ook voor onze klanten, tegelijkertijd is het netwerkinfrastructuur ook wat onzichtbaar. Zolang het dagelijks functioneert en veilig is, is er niemand die zich er teveel zorgen over maakt. Wij verwachten dan ook dat je dit op een correcte manier voor ABN AMRO kan afwegen in jouw projecten en dat je zelfstandig zaken in beweging brengt om je projecten te kunnen realiseren. Daarnaast is het relevant dat je de kennis en ervaring omtrent netwerkproducten / diensten bezit. Begrijpen hoe het complexe infrastructuur functioneert en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. Je brengt zaken in beweging met flair en je bent in staat om je in te leven in de technische wereld om je deze materie eigen te maken.

De functie Projectleider betreft een generieke functie. Afhankelijk van de projectstructuur wordt de Projectleider I functioneel aangestuurd door een Projectmanager. De hiërarchische leiding wordt bepaald door de afdeling waar de Projectleider I onder valt. Het 'project idee' kan een door functiehouder zelf geïnitieerd idee zijn waarvoor goedkeuring van het desbetreffende management is ontvangen om het als project uit te werken. Afhankelijk van het bedrijfsonderdeel waar de functie voorkomt, kan functiehouder tevens materiedeskundige zijn.
Job description
Stuurt en coördineert de taken binnen (deel)projecten in termen van budget, tijd, scope en kwaliteit, binnen de standaarden van projectaanpak van de bank, gericht op realisatie van een (deel)projectopdracht.
Job deliverables

 • Werkt het project idee uit in overleg de opdrachtgever, rekening houdend met de wensen en eisen van de opdrachtgever, resulterend in het formuleren en accorderen van een Projectbrief.

 • Werkt het geaccordeerde projectvoorstel uit, binnen de gestelde eisen en wensen van de opdrachtgever, teneinde de projectorganisatie vast te leggen om het project te kunnen starten.

 • Stuurt en bewaakt het project, binnen de kaders van de projectaanpak, teneinde de eindopdracht van het project tot stand te brengen.

 • Coördineert de (dagelijkse) werkzaamheden van medewerkers, conform de voor de afdeling geldende richtlijnen, om de projectvoortgang en kwaliteit van de productie en dienstverlening te realiseren.

 • Coacht projectmedewerkers bij de verdere ontwikkeling van hun skills. Bespreekt het functioneren en de ontwikkelmogelijkheden met de hiërarchisch leidinggevende van de projectmedewerkers.

 • Evalueert de uitvoering van het project, binnen de grenzen van de projectaanpak, teneinde het projectresultaat aan de opdrachtgever op te leveren.

 • Geeft operationeel leiding aan 6-10 projectmedewerkers.

Het realiseren van projecten is inclusief implementatie en nazorg. Het accent in de functie ligt op het realiseren van projecten, welke minder complex van aard zijn en veelal een relatief korte doorlooptijd hebben en die soms vallen binnen grote projectopdrachten/programma's onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager of Programmamanager.

Knowledge & Communication
Explanation

 • HBO projectmanagement met 4-6 jaar relevante werkervaring.

 • Kennis op het gebied van veranderingsmanagement, control en leidinggeven en projectgerelateerde rapportage technieken.

 • Kennis op het gebied van veranderingsmanagement, control en leidinggeven en projectgerelateerde rapportage technieken.

 • Kennis van standaarden van projectaanpak (DSDM/CMM/HoP etc.) van ABN AMRO, de (administratieve) organisatie, de interne en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied en waar sprake is van materiedeskundigheid in de functie tevens de kennis van het eigen aandachtsgebied.

 • PRINCE2 gecertificeerd (Practitioner level)

 • Kennis van projectmanagementtechnieken, o.a. ervaring met Product Based Plannen en Risico Management analyses

 • Ervaring met MS Project tbv project planningen

 • Kennis van standaarden van projectaanpak van de bank, de (administratieve) organisatie, de interne en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied en waar sprake is van materiedeskundigheid in de functie tevens de kennis van het eigen aandachtsgebied.

 • Onderhoudt tijdens het project contact (schriftelijk en mondeling) met de bij het project betrokken afdelingen, disciplines en medewerkers om de voortgang van het project te bespreken.

 • Bespreekt de projectvoortgang met de opdrachtgever en projectgroep om verschillen tussen planning en realiteit inzichtelijk te maken om indien noodzakelijk in te kunnen grijpen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


7 reacties

 • Datum
  07-09-2015 19:20
  Plaats
  Wormerveer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-09-2015 00:05
  Plaats
  Loosdrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-09-2015 12:06
  Plaats
  Alphen aan den Rijn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-09-2015 12:09
  Plaats
  huizen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-09-2015 15:02
  Plaats
  veenendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-09-2015 15:48
  Plaats
  Houten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-09-2015 11:50
  Plaats
  Nijmegen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten