Testcoördinator ACC (IV- organisatie)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
08-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Driebergen
Reacties
0
Bekeken
33
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

01-12-2015

Einddatum

30-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

11-9-2015 om 17:00 uur

De afdeling Meldkamer Dienstencentrum (MDC) is verantwoordelijk voor de regie op en de uitvoering van de multidisciplinaire informatievoorziening rond handhaving en rampenbestrijding. Ook is het MDC aanspreekpunt voor de multidisciplinaire organisaties als het gaat om strategisch, tactisch en operationeel advies. Bovendien is het MDC aanspreekpunt op het gebied van ontwikkeling, invoering en gebruik van ICT-oplossingen rond tijdkritische meldkamer- en (mobiele) communicatiesystemen.

Het MDC wordt aangestuurd door het CIO Managementberaad, waar de CIO van de Politie onderdeel van uitmaakt, evenals VenJ en de CIO's van Brandweer, Ambulancediensten en Kmar. Het MDC wordt grotendeels extern gefinancierd. Het wordt daarom als aparte organisatievorm gezien, waarbij het personeel onder de nationale politie valt.

Team Applicatie Competence Center
Het team Applicatie Competence Center beheert de GMS- en 112 applicaties in de meldkamers. Het team doet dit in lijn met de vraag van, en in nauwe samenwerking met, het ministerie en de veiligheidsregio’s.

Doelstelling

Het betreft een functionaris die tijdelijk deze functie vervult maar tevens de interne medewerker, die nu geworven wordt, opleidt.
De Testcoördinator-rol is primair gericht op de GMS dienstverlening.
Verantwoordelijkheden

Qua testen het kwaliteitsgeweten van GMS.
Qua testen het kwaliteitsgeweten van 112.
"Opleveren" van een adequate (interne)Testcoördinator GMS.
Vakmatige taken

Als testcoördinator draag je (binnen een project of beheer) zorg voor alle activiteiten met betrekking tot testen en de daaruit voortvloeiende resultaten.
Je adviseert management en klanten, op basis van je specialisme op testgebied, over de toepassing van standaards en procedures, methoden en technieken, testprocessen en technologieën voor specifieke projecten en beheer.
Je stemt in nauwe samenwerking met de kwaliteitscoördinator de testprocessen en verbeteringen van de testprocessen af.
Je stelt het (master)testplan op, met daarin onder andere testdoelen, teststrategie, testorganisatie, urenbegroting, taakverdeling, tijdspad en werkprocedures.
Je leidt complexe, innovatieve en/of strategische testprojecten ten behoeve van de ontwikkeling of uitbreiding van landelijke informatiesystemen.
Je draagt zorg voor de afstemming en coördinatie van afdelingoverstijgende testwerkzaamheden, zowel politiebreed als met derden (zoals nationale en internationale ketenpartners).
Je stuurt operationeel medewerkers in deze projecten en beheerteams aan, in het bijzonder de testanalisten, (sr.) ontwikkelaars en informatieanalisten.
Je draagt zorg voor het opstellen van planningen en budgetten en het realiseren van de inhoudelijke resultaten hierbinnen.
Je bewaakt de inhoudelijke en procesmatige kwaliteit van het testen.
Je analyseert risico’s en bewaakt de beheersing hiervan.
Je verzorgt de rapportage aan klanten over projecten en beheeractiviteiten.
Leidinggevende taken

Er is sprake van coördinerende activiteiten, het bouwen en testen gebeurt voornamelijk door allerlei verschillende medewerkers.
Er wordt wel van de testcoördinator verwacht dat hij zelf ook testen uitvoert.
De kwaliteit van de SW die opgeleverd wordt, wordt bepaald door de samenwerking. De Testcoördinator is de verbindende schakel met als doel de optimale kwaliteit van hetgeen opgeleverd wordt.
Functie eisen 
Opleiding

Een afgeronde geaccrediteerde hbo-opleiding (eis).
gecertificeerd ISTQB Advanced Testmanager of vergelijkbaar TMap Next Testmanager (eis).
Werkervaring

Minimaal 5 jaar relevante ervaring als testcoördinator opgedaan in de afgelopen 8 jaar in zowel systemtest als acceptatietest trajecten (eis).
Aantoonbare ervaring en kennis van communicatiesystemen en protocollen zoals C2000, T-rex, GMS, 112 (eis).
Kennis van inrichten simulatieomgevingen tbv performancetesten.
Kennis van coaching en opleiden van testers en testcoordinatoren.
(werk)ervaring met het analyseren van complexe diensten en het opstellen van een adequaat testplan.
(werk)ervaring met system testen op HPux en Linux omgeving.
Competenties

systeemdenken
verantwoordelijkheidsbesef
organisatievermogen
overtuigingskracht
kwaliteitsbewustzijn
klantgericht
netwerkvaardig
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten