Functioneel Beheerder

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
08-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
785
Status
Gesloten
Referentie
911

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten

Omschrijving

A. BASISGEGEVENS FUNCTIE

Functiebenaming: Functioneel Beheerder

Dienstonderdeel/afdeling: Min VenJ: BD/ Dienst Justis/Afdeling

Informatievoorziening

Indicatie plaatsingsduur in maanden: 6 maanden i.v.m. vervanging zwangerschap (met
optie tot verlenging)

Aantal uren per week: 36 uur

B. TAKEN EN RESULTAATGEBIEDEN

Binnen het team Functioneel Beheer van de afdeling Informatievoorziening zijn wij op zoek naar een functioneel beheerder die voor de duur van 6 maanden het team versterkt i.v.m. zwangerschapsverlof van een medewerker.

Taken die onderdeel zijn bij de functie

 • Analyseren van bedrijfsprocessen, informatie en gegevens.

 • Het geven van advies over voor- en nadelen van oplossingsrichtingen.

 • Het opstellen van impact-analyses.

 • Het opstellen van business requirements, functional requirements en systeemrequirements.

 • Het opstellen van functionele ontwerpen/use cases.

 • Het uitvoeren van (peer)reviews.

C. Omschrijving van de opdracht

Het informatievoorzieningslandschap van Justis kenmerkt zich door veel eigen applicaties, die op dit moment in de laatste fase van herbouw zijn. Het technisch beheer en het applicatiebeheer van Justis wordt door verschillende (publieke en commerciële) IT-leveranciers verzorgd. Vanuit de werkprocessen van Justis worden meer dan 60 bronnen van ruim 30 verschillende informatieleveranciers bevraagd. Een groot aantal van deze bronnen wordt middels geautomatiseerde koppelingen bevraagd via de Justis Servicebus. Een ordentelijke verloop van deze informatiestromen is cruciaal voor de bedrijfsvoering van Justis en vraagt een goed ingericht ketenbeheer.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ervaren collega die het team Functioneel beheer voor een periode van 4-6 maanden kan ondersteunen bij het optimaliseren van het ketenbeheer proces en daarnaast ondersteuning levert bij het functioneel beheer van enkele Justis applicaties

De opdracht omvat de volgende werkzaamheden

 • Het functioneel en technisch in kaart brengen en beschrijven van de geautomatiseerde informatieketens.

 • Het optimaliseren van de beheerprocessen (incident en change proces) van de informatiestromen (i.s.m. de IV accountmanager Informatieleveranciers, functioneel beheerders, de betrokken informatieleveranciers en onze IT-leveranciers).

 • Het beheer van enkele applicaties van Justis.

 • Het meedraaien bij algemene werkzaamheden van functioneel beheer.

De opdracht start in september 2015 en heeft een verwachte looptijd van ongeveer 6 maanden. De verwachte inzet is 36 uur per week.

D. De organisatie

De screeningsautoriteit Justis valt onder het ministerie van Veiligheid en Justitie. Justis werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door het screenen van personen en organisaties. Justis heeft toegang tot exclusieve bronnen, analyseert informatie uit deze bronnen en vormt zich een oordeel over de integriteit van personen en organisaties. Op basis van deze oordeelsvorming geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af. Justis adviseert organisaties over de inzet van zijn producten en laat daarbij ruimte voor maatwerk.

Bekende producten van Justis zijn de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het Bibob-advies. Tot de taakgebieden van Justis behoren ook TRACK, naamswijzigingen, de afhandeling van gratieverzoeken, het verlenen van vergunningen voor particuliere beveiliging, wapenbezit en buitengewone opsporingsambtenaren. Bij Justis werken circa 250 mensen.

E. De afdeling Informatievoorziening (IV)

Justis is een organisatie die gegevens verwerkt en gebruik maakt van gegevens van verschillende informatieleveranciers. Het koppelen van al deze gegevens vergt afstemming en regie. Die taken vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling IV. De afdeling stuurt partijen om tot een samenhangend geheel te komen, zodat Justis haar producten en diensten kan leveren.

IV is opgebouwd als regieorganisatie en stelt kaders, ondersteunt bij het formuleren van de klantvraag en zorgt ervoor dat deze wordt gebundeld. Justis-IV heeft ervoor gekozen het technisch beheer, het applicatiebeheer en het onderhoud van de Justis systemen uit te besteden aan andere partijen.

IV is verantwoordelijk voor de vraagspecificatie binnen Justis. Binnen de gestelde architectuurkaders worden wensen van de business vertaald naar ICT oplossingen. Voor het uitvoeren van analyses en het opstellen van ontwerpen wordt analyse capaciteit geleverd vanuit het functioneel team analyse.

Functioneel beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de IV-systemen die de processen van Justis ondersteunen. Dit houdt in de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reguliere activiteiten binnen het functioneel beheer op het gebied van incident management, changemanagement en testmanagement. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met de andere disciplines binnen de afdeling IV (bijvoorbeeld informatiemanagers en service level managers), kerngebruikers van de productie afdelingen, projectleiders en leveranciers van de systemen.

In uw offerte dient u per wens en eis aan te tonen dat de kandidaat hieraan voldoet

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN (KNOCK-OUT)

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met ketenbeheer en bent in staat deze op functioneel niveau vorm te geven;

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het vak Functioneel beheer.

.

WENSEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

 • Je hebt voldoende technische kennis om de leveranciers te kunnen aansturen;

 • Je bent vaardig in het signaleren van ontwikkelingen en problemen, analyseren en er proactief op acteren;

 • Je hebt ervaring met project- en procesmatig werken;

 • Je hebt ervaring met het opstellen van requirements;

 • Je hebt ervaring met het aansturen en najagen van leveranciers/ketenpartners,

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring en kennis van testmethodieken;

 • Je hebt een HBO werk en denk niveau;

 • Je hebt minimaal BISL Foundation;

 • Kennis van, ervaring met en bereid om te werken met SQL;

 • Ervaring met Oracle systemen is een pré.

F. TOELICHTING (korte typering van geschikte medewerker)

We zoeken een ervaren en energieke functioneel beheerder die ervaring heeft met het werken in ketens. Die bekend is met de complexiteit die ketensamenwerking met zich meebrengt en de afhankelijkheid van schakels in de keten.. De kandidaat is in staat om de technische werking van de ketens te duiden en vanuit een regiefunctie (functioneel beheer) de aansturing op de IT-leveranciers te optimaliseren.

Je bent creatief en toont initiatief, je begeeft je gemakkelijk op verschillende niveaus in de organisatie. Je denkt constructief mee over oplossingsrichtingen en je adviseert hierover. Je stemt af met relevante partijen. Je documenteert je werk uitstekend. Je kunt goed omgaan met verschillende belangen. Je kunt goed functioneren in een hectische omgeving. Daarnaast vragen wij om de volgende competenties: organisatiesensitiviteit, netwerk vaardig, resultaatgericht en samenwerken.

Datum en tijd intake gesprekken: Week 38

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  08-09-2015 21:28
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-09-2015 08:08
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  09-09-2015 16:17
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten