Beleidsmedewerker WMO en Jeugdhulp

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
09-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Lelystad
Reacties
0
Bekeken
272
Status
Gesloten
Referentie
BCFHU259

Omschrijving

Opdracht omschrijving
Het ene deel van de opdracht betreft een tijdelijke, deels ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Als beleidsmedewerker Wmo ben je verantwoordelijk voor de beleidsterreinen vrijwilligerswerk en informele zorg. Daarnaast houd je je bezig met de ondersteuning en ontwikkeling van de sociale wijkteams en alles met betrekking tot de decentralisatie van de Wmo. In het hele traject adviseer en ondersteun je intern het bestuur en ben je het aanspreekpunt voor de extern betrokken partners. Je werkt intensief samen met collega’s binnen het cluster Sociaal Maatschappelijk Beleid. De afdeling Beleid ontwikkelt ten behoeve van het college en de raad op professionele wijze integraal beleid in lokaal perspectief. In het cluster Sociaal Maatschappelijk Beleid zijn beleidsvelden ondergebracht die een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van de inwoners van Lelystad. Het gaat onder meer om gezondheidsbeleid, Wmo-beleid, maatschappelijke opvang en jeugdzorg. Kortom, er komt in het cluster een grote diversiteit aan opgaven voor waaraan door een team van enthousiaste en gedreven mensen wordt gewerkt.

Het tweede deel van de opdracht betreft het ondersteunen van de Jeugd- en Gezinsteams in Lelystad. Als beleidsmedewerker Jeugd ondersteun je deze teams met het opstellen van documenten en het verrichten van allerhande werkzaamheden. Je werkt daarbij met name samen met het programmateam van de Jeugd- en Gezinsteams. De Jeugd- en Gezinsteams zijn sinds begin van 2015 verantwoordelijk voor de ondersteuning van jeugd en gezinnen in Lelystad. Het zijn dynamische teams die nog volop in ontwikkeling.

Kandidaatomschrijving
Wij zoeken iemand die in staat is om snel in staat is om verschillende voorkomende werkzaamheden op benoemde terreinen te vervullen. Dit gebeurt in nauw overleg met betrokken collega's. Dit betekent dat de kandidaat weet wat de decentralisaties van de AWBZ en Jeugdhulp voor de gemeente betekenen. Naast inhoudelijke kennis verwachten we dat je goed in staat bent om vanuit de gemeentelijke verantwoordelijkheid met externe maatschappelijke partners te voeren. Ervaring met het werken in een omgeving met bestuurlijke belangen is een belangrijke voorwaarde. Dit betekent dat je in staat bent om met verschillende partijen samen te werken en een flexibele en klantgerichte opstelling hebt. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding met ervaring in een soortgelijke functie.

Eisen
Opleiding
Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding

Werkervaring
Op CV aantoonbare werkervaring, opgedaan in de afgelopen 3 jaar als beleidsmedewerker binnen het sociaal domein van een gemeente.
Referentie vereist

Aanvang opdracht

21-9-2015

Voltooiing opdracht

31-12-2015

Optie verlenging

n.v.t.

Standplaats

Lelystad

Vakgebied

Welzijn

Uren

36 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten