Architect Portaaldiensten

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
536
Status
Gesloten
Referentie
920

Omschrijving

Functienaam

Architect Portaaldiensten

Functieniveau

Senior

Locatie

Den Haag

Startdatum

28-9-2015

Verwachte einddatum

28-12-2015

Aantal uren per week

36

Uiterste aanbiedingsdatum

11-09-2015

Aanvrager

Wendy van Ooijen

Logius
Logius is de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Logius beheert overheidbrede ICT-oplossingen en gemeenschappelijke standaarden, zodat burgers en bedrijven betrouwbaar, snel, gemakkelijk en groen elektronisch zaken met publieke dienstverleners kunnen doen. Logius is een regieorganisatie die scherp opereert op het snijvlak van ICT leveranciers en overheid. Namens de overheid worden uitvoerende en operationele taken uitbesteed aan de markt.
Logius zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van haar producten. Tevens stimuleert ze actief dat deze producten door zoveel mogelijk publieke dienstverleners worden gebruikt. Logius werkt in opdracht van verschillende ministeries. Een representatieve vertegenwoordiging van haar klanten heeft zitting in de Programmaraad, een adviesorgaan aan de beleidsopdrachtgevers van Logius.

Afdeling Portaaldiensten
De afdeling Portaaldiensten werkt mee aan het Kabinetsbeleid dat de dienstverlening van de overheid aan burgers en bedrijven moet verbeteren. Steeds meer producten en diensten die overheden leveren, moeten zoals vastgelegd in de visiebrief Digitale Overheid 2017 (ook) digitaal aangeboden worden. Portaaldiensten is in deze
een betrouwbare en professionele speler in dit veld. Namens en voor de overheid zorgt Portaaldiensten voor het tactisch en operationeel beheer van brede ICT-oplossingen zoals MijnOverheid en Overheid.nl en de verdere ontwikkeling daarvan. De afdeling Portaaldiensten is de product/dienstafdeling die web-gebaseerde (portaal) producten en diensten levert met als primaire doelgroep de burger.

Hoofdvraag
Inhuur van een Sr. Architect voor de afdeling Portaaldiensten.

Werkzaamheden
Met jouw integrale visie op architecturen, zorg jij dat burgers en medewerkers van overheidspartijen veilig en eenvoudig gebruik kunnen maken van producten van de e-overheid. Je bent een kei in het ontwerpen van architecturen. Je hebt actuele en gedegen technische kennis van infrastructuren (en gebruik van virtualisatie), internetstandaarden en PKI. Verder heb je ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van (web)applicaties. Daarnaast ben je een goede adviseur. Je straalt autoriteit uit en kunt goede presentaties geven en notities schrijven.
Als ervaren architect houd je de regie over de architectuur en bewaak je afspraken met (interne en externe) partijen. Je bespreekt projectstartarchitecturen en doelarchitecturen met interne betrokkenen en toetst nieuwe ontwikkelingen in projecten aan de eisen van Architectuurprincipes en standaarden. Tegelijkertijd zoek je met collega-architecten naar samenhang en aanknopingspunten met andere voorzieningen van Logius. Je bent lid van de architectuurboard binnen Logius.
Verder neem je verbeterinitiatieven in doorontwikkelingen en werk je mee aan meerjarige productplannen en behoeftemanagement. Je adviseert het management en presenteert je ideeën.

Kennis en vaardigheden
Je hebt academisch niveau in informatica en minimaal 5 jaar werkervaring als architect.
Je hebt kennis van (bij voorkeur van overheids) architecturen.
Je hebt kennis van de niet-functionele vlakken van architectuur, zoals beheer en beveiliging.
Je kunt informatiearchitecturen diepgaand ontwikkelen.
Je hebt zowel kennis van informatiearchitectuur als infrastructuurarchitectuur.
In een dynamische omgeving kun je acteren op verschillende niveaus, zowel operationeel als bestuurlijk. Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden en kunt anderen van jouw visie overtuigen.
Je hebt ervaring met projectmatig werken.
Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels.
Je beschikt over de volgende competenties: analytisch, omgevingsbewust, resultaatgericht, samenwerken, innovatief.

Bijzonderheden

Duur

3 maanden

Startdatum

28-09-2015

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Den Haag

Uren per week

36-40 uur

Datum intakes

16-09-2015

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten