Project Officer

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
09-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
19
Status
Gesloten

Omschrijving

Toelichting bij de aanvraag

Functienaam Project Officer
Functieniveau Professional
Locatie Amsterdam
Startdatum 15-9-2015
Verwachte einddatum 15-3-2016
Aantal uren per week 40

Binnen IT services is de ABN op zoek naar een project officer voor het project next gen collaboration. Dit project is een van de hoofdprojecten binnen IT die gedragen wordt door de Raad van bestuur en waar een groot belang aan wordt gehecht. Het project voorziet in nieuwe tools op het gebied van email, voice en cloud. Doelstelling is een cultuurverandering te realiseren op het gebied van gebruik van IT tools waardoor er meer gedeeld gaat worden, expertise van medewerkers beter benut wordt en effectiever en beter bankbreed samengewerkt wordt.
Het project bevindt zich in de businessimplementatie en wordt op basis van Prince-2 uitgerold. De projectofficer ondersteunt de hoofd businessimplementatie en het kernteam.
en zal zich met name bezig houden met het ondersteunen hiervan door het voorbereiden van vergaderstukken voor de projectboard, bijhouden van loggen en planmatige werkzaamheden. Goede schriftelijke communicatie vaardigheden en projectmatige ondersteuning zijn key in deze opdracht. De juist "tone of voice" schriftelijk kunnen neerzetten is zeer belangrijk. Zwaartepunt ligt dus echt op de communicatie maar weten wat de techniek is en wat de impact daarvan is voor de business.
Concreet zal de Projectofficer stukken voor de projectboard moeten voorbereiden en kunnen maken. Waarbij heel goed de vertaalslag gemaakt kan worden van techniek naar de business. Dus wat betekent het voor de business en de stakeholders. Tevens zijn projectmatige en operationele planmatige activiteiten belangrijk zoals meetings inplannen.

Vereiste kennis

-Uitstekende schriftelijke vaardigheden (het zwaartepunt ligt op de business communicatie)
-Vertaalslag techniek naar business kunnen maken
-Complexere organisaties begrijpen
-Projectmatige en planmatige skills Voortgangsrapportages/bijhouden issues/risk log etc
-Passie voor ondersteuning en resultaat en een dienstverlenend karakter
-Samenwerking

Knowledge & Communication
-Kennis van projectmanagement op HBO niveau.
-Kennis van projectmanagementtechnieken, meer specifiek ervaring met Product Based Plannen en Risico Management analyse
-Ervaring met MS Project tbv project planningen
-Onderhoudt tijdens het project contact (schriftelijk en mondeling) met de bij het project betrokken afdelingen, disciplines, medewerkers en Projectmanager om de voortgang van het project te bespreken.
-Bespreekt de projectvoortgang met de projectgroep om verschillen tussen planning en realiteit inzichtelijk te maken om indien noodzakelijk in te kunnen grijpen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten