Procesanalist programma HARP

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
412
Status
Gesloten
Referentie
923

Omschrijving

Procesanalist programma HARP

Doelstelling
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:
·Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)
·Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)
·Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)
·Voormalige directie Rijksvastgoed. (dRV)

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoedspecifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met 4 proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoedgebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DGOBR rijksbreed geleverd worden aan de rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoedprocessen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingproces in het vastgoeddomein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP) beschikt het RVB over 1 integrale bedrijfsprocesstructuur die ondersteund wordt door 1 integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen.

Projecten 6/7 binnen HARP
De projecten 6 (Inrichting processen en matchen applicaties RVB) en 7 (Procesharmonisatie processen zonder systemen) worden als één geïntegreerd project aangepakt.
Binnen HARP levert het project de geharmoniseerde processen, onder verantwoordelijkheid van de proceseigenaren. Het project faciliteert de uitvoeringsprojecten en de lijnorganisatie bij de inrichting, acceptatie en implementatie van de te harmoniseren processen.
Tevens is het project verantwoordelijk voor het opstellen van proces- en architectuur richtlijnen waarbinnen alle uitvoeringsprojecten acteren door het inrichten van de RVB (Enterprise) architectuur.

De organisatorische plaatsing van de functie procesanalist zal binnen het programma HARP, projecten 6/7 zijn.

Relatie met de afdeling Proces- en Informatiemanagement (PIM)
De afdeling Proces- en Informatiemanagement (PIM) is verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling van de bedrijfsproces- informatiearchitectuur van het Rijksvastgoedbedrijf in brede zin.

De opzet van bedrijfsprocessen vindt plaats onder verantwoordelijkheid van proceseigenaren. De afdeling PIM ondersteunt de proceseigenaren in hun werk. De afdeling ontwerpt bedrijfsprocessen, legt deze vast en zorgt voor het beheer. De afdeling zorgt voor samenhang over de bedrijfsprocessen heen. Hiertoe ontwikkelt en past de afdeling kaders toe op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging.
Daarnaast hebben bedrijfsprocessen een informatiebehoefte en leveren informatie op. Hierbij dient informatiebewerking, -vastlegging, -bevraging en rapportage plaats te vinden. Vanuit de ontwikkeling van bedrijfsprocessen vindt ook de ontwikkeling en wijziging van het informatielandschap plaats. Regelmatig wordt dit gehele terrein beschouwd en wordt op basis van de uitkomst een toekomstvisie uitgewerkt: het informatiebeleid.
Naast interne bedrijfsprocessen en informatiebehoefte werkt het Rijksvastgoedbedrijf in een procesketen die in strategisch opzicht gerelateerd is aan de vastgoedportefeuille. Ook op tactisch en operationeel niveau wordt informatie gedeeld met beleidsmakers, andere diensten, gebruikers en leveranciers. Hiervoor verzorgt de afdeling PIM de ontwikkeling van informatiebeleid in brede zin.

Het werk van de afdeling PIM speelt zich af aan de vraagzijde van de informatiebehoefte. Er is een nauwe samenwerking met de afdeling ICT van de directie Bestuur en Bedrijfsvoering, waar de aanbodzijde van informatievoorzieningen wordt geborgd, al dan niet door regievoering op ICT-dienstverleners.
Tot slot zorgt de afdeling voor inhoudelijke verantwoording en vertegenwoordiging naar het kerndepartement en de coördinatie van de integrale informatiebeveiliging.

De functie bevat de volgende onderdelen

·Onderhouden van het RVB procesmodel;
·Houden van proces workshops voor RVB medewerkers inclusief proces simulatie;
·Ondersteunen bij het uitwerken van de processen en het doen van verbetervoorstellen;
·Signaleren van procesverbeteringen;
·Adviseren bij de implementatie van procesvoorstellen;
·Adviseren over ontwerp van en vastleggen van processen volgens standaarden;
·Adviseren over en vastleggen van prestatie-indicatoren / stuurinformatie per bedrijfsproces, op uniforme wijze, waarbij een samenhangend geheel aan managementinformatie wordt gerealiseerd;
·Adviseren over en vastleggen van risico's en beheersmaatregelen per bedrijfsproces op uniforme wijze;
·Adviseren over te nemen (informatie-) beveiligingsmaatregelen bij het inrichten van de processen;
·Meewerken aan het continue verbeteren van het vakgebied van procesanalisten.

Functie-eisen en Vakkennis
·Academisch werk- en denkniveau;
·Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van procesanalyse, procesontwerp en procesimplementatie in vergelijkbare (overheids)organisaties;
·Aantoonbare ervaring op de desbetreffende functieonderdelen in vergelijkbare (overheids)organisaties;
·Kennis van automatisering en automatiseringsvraagstukken;
·Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden; doortastend en overtuigend;
·Juiste balans van flexibiliteit en vasthoudendheid; resultaatgericht;
·Zowel zelfstandig kunnen opereren als in teamverband;
·Sterk analytisch en conceptueel denkvermogen; initiatiefrijk;
·Juiste combinatie van inhoudelijke kwaliteit en procesoriëntatie; goede omgang met belangenconflicten, met gevoel voor politiek op directieniveau kunnen opereren.

Bijzonderheden

Duur

9 maanden

Startdatum

ZSM

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Den Haag

Uren per week

36 uur

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-09-2015 21:30
  Plaats
  Leusden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-09-2015 09:01
  Plaats
  Assen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-09-2015 10:26
  Plaats
  Heerhugowaard

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten