Informatie analist senior

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
193
Status
Gesloten
Referentie
925

Afrondingstoelichting

Beste Artur,

Zoals besproken gaan we ivm het tarief niet over tot een aanbieding.

Graag zie ik uw reactie de volgende keer weer tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Wendy van Ooijen
Quest4


Omschrijving

Functienaam

informatie analist

Functieniveau

Senior

Locatie

Zie bijzonderheden

Startdatum

1-10-2015

Verwachte einddatum

31-3-2016

Aantal uren per week

36

Uiterste aanbiedingsdatum

11-09-2015

Aanvrager

Wendy van Ooijen

Aanvraagomschrijving

Doelstelling
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:

 • Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

 • Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)

 • Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)

 • Voormalige directie Rijksvastgoed. (dRV)

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoedspecifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met 4 proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoedgebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DGOBR rijksbreed geleverd worden aan de rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoedprocessen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een 'leveringsketen' ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingproces in het vastgoeddomein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP) beschikt het RVB over 1 integrale bedrijfsprocesstructuur die ondersteund wordt door 1 integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Twee projecten hebben betrekking op het inrichten (harmonisatie) van de bedrijfsprocessen en de bijbehorende applicaties. Het uitgangspunt binnen het programma is dat er onder architectuur wordt gewerkt. Er worden 5 architectuurdomeinen onderkend: de procesarchitectuur, informatiearchitectuur, applicatie-architectuur, technische architectuur en organisatorische architectuur.

Het project: Inrichten processen & matchen applicaties

Het programma HARP bestaat uit 23 projecten. Het project waar dit profiel betrekking op heeft zijn

6.Inrichten processen en matchen applicaties
7.Procesharmonisatie processen zonder systemen
Deze worden als 1 project bestuurd.

Taakbeschrijving vd Informatie-analist
Als informatie analist maak je deel uit van het projectteam 6/7. De primaire focus ligt op het informatiedomein, waarbij interactie plaatsvindt met de andere domeinen: (direct) het proces-en applicatiedomein en (indirect) het technisch en organisatie domein. Vanuit je rol als informatie analist werk je nauw samen met de proces- & applicatie analisten. Kennis van procesanalyse is een voorwaarde om je rol als informatie analist goed in te kunnen vullen.
Je werkt (gegevens-) modellen uit en beoordeeld Project Start Architecturen (PSA's) vanuit de opgesteld principes (Kaderdocument Processen & architectuurprincipes).
Daarnaast werk je nauw samen met de informatie architect. Vanuit zijn functie heeft hij een toetsende rol op het domein van de informatie architectuur in het Enterprise architectuur board.
Je bent iemand die actief doet aan kennisoverdracht. Je ondersteunt bij het inrichten van het beheer van de informatie architectuur.
Kortom; je bent een all-round informatie-analist die de verschillende facetten van informatie-analyse beheerst, en tevens op de snijvlakken van informatieanalyse en de andere architectuurdomeinen kan acteren.

Vereiste kennis

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

Je bent een ervaren informatie analist (senior) binnen de context van grote (overheids-) organisaties & verandertrajecten. Je hebt een analytische inslag bent in staat keuzes op je domein toe te lichten en de impact te bepalen en herkennen op de aangrenzende domeinen. Je hebt ervaring met het werken onder architectuur.

Vanwege de veranderopdracht ben je in staat goed te luisteren, communicatief vaardig en in staat de kern van de discussies om te zetten in het belang van de veranderopdracht. Proces- & ketengericht denken is je eigen. Kennis van vastgoedprocessen weegt zwaar mee in de selectie.
Aantoonbare sociale en communicatieve competities die nodig zijn om te opereren in een setting met actoren met zeer diverse verantwoordelijkheden en rollen: lijnmanagers, bestuurders, proceseigenaren en technisch specialisten. minimaal 3 jaar ervaring als informatieanalist in een grote organisatie (grote organisatie > 1500 man). Aantoonbare werkervaring binnen de Rijksoverheid is een pre.

Je bent bekend (pre) met de TOGAF/Archimate systematiek. Daarnaast kun je werken oa MAVIM.

Karaktereigenschappen

Competenties
Probleemanalyse
Samenwerken
Mondelinge en schriftelijke communicatie
Resultaatgerichtheid
Plannen en organiseren
Organisatiesensitiviteit

Aanvullende informatie

Geen vaste standplaats: Aanwezigheid waar nodig op de locaties

Den Haag (voornamelijk), reizen naar Apeldoorn, Arnhem en Utrecht behoord tot de reikwijdte.

Bij aanbieding van de kandidaat dient het BSN nummer opvraagbaar te zijn.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  09-09-2015 21:34
  Plaats
  Leusden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten