Rechtmatigheidscoach

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
10-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
257
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

1-10-2015

Einddatum

1-1-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

17-9-2015 om 16:00 uur

De afdeling Samen Leven en Werken (SLW) van de gemeente Venlo bestaat uit ruim 140 medewerkers. Deze afdeling heeft als taak om steeds meer mensen aan het werk te helpen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Uitgangspunt is om klanten in hun kracht te zetten zodat ze in toenemende mate participeren in de samenleving, want Iedereen doet mee. Dit wordt bereikt middels het inzetten van diverse middelen, zoals begeleiding naar werk, inkomen, (schuld)hulpverlening. Deze dienstverlening wordt ook verricht voor een aantal buurgemeenten. De afdeling bestaat uit vier teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning en Staf.

Team Wijk
Team Wijk werkt met name voor klanten, die niet of nauwelijks perspectief hebben op arbeid. De coach zal samen met de klant kijken naar de mogelijkheden, die er zijn voor vrijwilligerswerk of andere vormen van deelname in de samenleving. Het team heeft contacten met hulpverleningsorganisaties, wijkorganisaties en belangengroeperingen om maatwerk te kunnen bieden aan de klant. Het team krijgt verder te maken met een brede klantengroep, te weten burgers (met en zonder uitkering) die een beroep doen op voorzieningen zoals bijzondere bijstand, minimaregelingen, schuldhulpverlening en andere vragen op het gebied van werken, wonen, welzijn en zorg (deelname sociaal wijkteam). Binnen het team Wijk is ook schuldhulpverlening ondergebracht. De coach schuldhulpverlening heeft regie op het schuldhulpverleningstraject en op de klant.

De Rechtmatigheidscoach voor dit project

Wordt m.n. ingezet voor het project rechtmatigheid BUIG: intensivering rechtmatigheid waarbij onderzoek wordt verricht over de rechtmatigheid van de verstrekte uitkering voor klanten die langer dan 5 jaar een uitkering ontvangen.
Is in dit project het aanspreekpunt voor de klant met betrekking tot zijn uitkering en overige regelingen.
Geeft uitvoering aan de Participatiewet;
Is alert op misbruik c.q. oneigenlijk gebruik van de uitkering en onderneemt bij vermeend misbruik stappen om dit te stoppen (hoogwaardig handhaven);

Functie eisen
afgeronde opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)
werkervaring in de afgelopen 2 jaar, als rechtmatigheidscoach of inkomensconsulent binnen een gemeente (harde eis)
werkervaring vanaf 2014 met de uitvoering van de Participatiewet
ervaring, in het afgelopen jaar, met het werken in GWS4all
afgeronde cursus tot inkomensconsulent met onder andere WWB als module
werkervaring binnen de gemeentegrenzen van Venlo in de afgelopen 5 jaar

Over Matchd
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten