Rechtmatigheidscoach

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
10-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
24
Status
Gesloten
Referentie
BCBPL1240

Omschrijving

Team Wijk van de afdeling Samen Leven en Werken van de Gemeente Venlo is op zoek naar een rechtmatigheidscoach (2 fte) voor een project tot 1 januari 2016 met de mogelijkheid tot verlenging.

Afdeling Samen Leven en Werken
De afdeling Samen Leven en Werken (SLW) van de gemeente Venlo bestaat uit ruim 140 medewerkers. Deze afdeling heeft als taak om steeds meer mensen aan het werk te helpen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Uitgangspunt is om klanten in hun kracht te zetten zodat ze in toenemende mate participeren in de samenleving, want Iedereen doet mee. Dit wordt bereikt middels het inzetten van diverse middelen, zoals begeleiding naar werk, inkomen, (schuld)hulpverlening. Deze dienstverlening wordt ook verricht voor een aantal buurgemeenten. De afdeling bestaat uit vier teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning en Staf.

Team Wijk
Team Wijk werkt met name voor klanten, die niet of nauwelijks perspectief hebben op arbeid. De coach zal samen met de klant kijken naar de mogelijkheden, die er zijn voor vrijwilligerswerk of andere vormen van deelname in de samenleving. Het team heeft contacten met hulpverleningsorganisaties, wijkorganisaties en belangengroeperingen om maatwerk te kunnen bieden aan de klant. Het team krijgt verder te maken met een brede klantengroep, te weten burgers (met en zonder uitkering) die een beroep doen op voorzieningen zoals bijzondere bijstand, minimaregelingen, schuldhulpverlening en andere vragen op het gebied van werken, wonen, welzijn en zorg (deelname sociaal wijkteam). Binnen het team Wijk is ook schuldhulpverlening ondergebracht. De coach schuldhulpverlening heeft regie op het schuldhulpverleningstraject en op de klant.

De Rechtmatigheidscoach voor dit project

Wordt m.n. ingezet voor het project rechtmatigheid BUIG: intensivering rechtmatigheid waarbij onderzoek wordt verricht over de rechtmatigheid van de verstrekte uitkering voor klanten die langer dan 5 jaar een uitkering ontvangen.
Is in dit project het aanspreekpunt voor de klant met betrekking tot zijn uitkering en overige regelingen.

Geeft uitvoering aan de Participatiewet;
Is alert op misbruik c.q. oneigenlijk gebruik van de uitkering en onderneemt bij vermeend misbruik stappen om dit te stoppen (hoogwaardig handhaven);

Kandidaatomschrijving
Competenties
Wij zijn op zoek naar een rechtmatigheidscoach die de juiste prioriteiten weet te stellen en in staat is om diverse gesprekstechnieken te hanteren en tevens durft te confronteren. De kandidaat beschikt over lef, durf en ondernemerschap en heeft daarbij een resultaat- en doelgerichte houding. De rechtmatigheidscoach beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau.

Kennis en vaardigheden
Vanwege directe inzetbaarheid is kennis van de Participatiewet, voorliggende voorzieningen en ervaring met GWS een absolute voorwaarde.

Eisen
Opleiding
Op CV aantoonbaar een afgeronde opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD).

Werkervaring
Op CV aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar, als rechtmatigheidscoach of inkomensconsulent binnen een gemeente. Dit moet duidelijk uit het CV blijken.

Werkervaring
Op CV aantoonbare werkervaring vanaf 2014 met de uitvoering van de Participatiewet. Dit moet duidelijk uit het CV blijken.

Automatisering
Op CV aantoonbare ervaring, in het afgelopen jaar, met het werken in GWS4all.

Aanvang opdracht

1-10-2015

Voltooiing opdracht

1-1-2016

Optie verlenging

2 x 2 maanden

Standplaats

Venlo

Prijsstelling

€0 - €35 per uur

Vakgebied

Sociale zaken & Werkgelegenheid

Uren

36 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten