Adviseur gronduitgifte

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
10-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
251
Status
Gesloten
Referentie
2015574

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2560 opdrachten

Omschrijving

U bent een adviseur met ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht en het opstellen van contracten.

Wie?
Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Noord-Holland.

U bent werkzaam voor de afdeling Grond en Ontwikkeling. De afdeling geeft vorm aan de groei en ontwikkeling van Amsterdam en realiseert daarmee gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling.

De kerntaken zijn

Het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan.
Financieel-economische begeleiding en management van ruimtelijke projecten.
Bij het ontwikkelen van plannen is de inzet de kosten, opbrengsten, fasering en kwaliteit met elkaar in evenwicht te brengen. De afdeling Grond en Ontwikkeling speelt dan ook meerdere rollen bij de ontwikkeling van vastgoed: adviseur, onderhandelaar, opdrachtgever of fondsbeheerder en vaak die van grondeigenaar.

Projecten voor wonen, werken en voorzieningen worden in samenhang tot uitvoering gebracht. Voorbeelden zijn de IJburg, een modern en aantrekkelijk woongebied en de ontwikkeling van de Zuidelijke IJoever, met onder andere het Oosterdokseiland.

Grond en Ontwikkeling is nauw betrokken bij de toplocaties die in Amsterdam tot ontwikkeling komen, zoals de Zuidas, Teleport, Sloterdijk en de ArenA Boulevard. Belangrijkste opdrachtgevers van Grond en Ontwikkeling zijn het centrale stadsbestuur en de stadsdelen van de gemeente Amsterdam. Verder werkt Grond en Ontwikkeling samen met marktpartijen aan verschillende projecten en vanuit verschillende posities.
In alle fasen van de grootstedelijke planvorming adviseert Grond en Ontwikkeling over de haalbaarheid van gebieds- en vastgoedconcepten. Grond en Ontwikkeling heeft de financiële kennis binnen de ruimtelijke sector van Amsterdam. De afdeling zet deze in voor het behalen van een zo groot mogelijk maatschappelijk rendement. Zij kennen de ontwikkelingen in de markt en spelen daar strategisch op in, met als doel de ontwikkeling van Amsterdam als kernstad van een internationaal concurrerende, duurzame, Europese metropool.

Het team Erfpacht en Gronduitgifte is een onderdeel van de afdeling Grond en Ontwikkeling van de gemeente. De afdeling Grond en Ontwikkeling draagt op ondernemende wijze bij aan het realiseren van de gemeentelijke doelstellingen betreffende gebieds- en vastgoedontwikkeling. Erfpacht en Gronduitgifte is verantwoordelijk voor het uitgeven van bouwrijpe grond in erfpacht èn het uitvoeren en vormgeven van het Amsterdamse erfpachtstelsel.

Het team Gronduitgifte heeft als taak het uitgeven in erfpacht van bouwrijpe grond voor diverse bestemmingen, bijvoorbeeld voor woningbouw en bedrijfshuisvesting. Daarnaast heeft het team Gronduitgifte een adviserende taak met betrekking tot de mogelijkheden van het erfpachtstelsel en rapporteert de directie over de te verwachten en de gerealiseerde grondopbrengsten op jaarbasis. Tevens adviseert het team inzake het beheer van nog niet uitgegeven gronden, fiscale aspecten, het toetsen van ingediende bouwaanvragen.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

U behandelt opstalrechten, erfpachtrechten, uitgiften in het kader van vastgoedtransformatie en uitgiften die onder het Aanvullend Convenant erfpacht vallen.
U stelt modelaanbiedingen op voor uitgiftevormen zoals optie-overeenkomsten, bouwenvelopovereenkomsten en tenders.
U neemt samen met de projectleider deel aan de onderhandelingen met de aspirant-erfpachter en adviseert inzake de juridische en grondprijstechnische kaders waarbinnen een project start en de systematiek bij erfpachtuitgiften.
U stelt een passende erfpachtaanbieding op die juridisch houdbaar is voor de lange termijn en financieel voldoet aan het grondprijsbeleid van de gemeente, dit betreft zowel grootstedelijke als stadsdeelprojecten.
U handelt het verdere verloop van de erfpachtaanbieding af tot en met de notariële akte en documenteert op juiste wijze de uitgifte.
U kijkt stukken na van andere adviseurs gronduitgifte als medelezer en levert op die wijze een bijdrage aan het kennisdelen en de kwaliteit van de uitgiftewerkzaamheden.
Eisen

U beschikt over een afgeronde wo-opleiding in een economische of juridische richting.
U hebt minimaal 2 jaar ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht (dus kennis van het erfpachtstelsel) en het opstellen van contracten.
U beschikt over uitstekende redactionele kwaliteiten.
U kunt goed en helder schrijven.
U beschikt over uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en u kunt goed onderhandelen.
U hebt ervaring binnen 1 van de G4 gemeenten.
U hebt minimaal 3 jaar ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht (dus kennis van het erfpachtstelsel) en het opstellen van contracten.
U hebt minimaal 4 jaar ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht (dus kennis van het erfpachtstelsel) en het opstellen van contracten.
Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?
Amsterdam

Wanneer?
De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2015, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?
Ter uitbreiding.

Hoe?
Reageer vóór donderdag 17 september

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten