Security analist SOC

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
14-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
400
Status
Gesloten
Referentie
955

Omschrijving

Functienaam: Security analist SOC

 1. Plaats in de organisatie/werkgebied

Centrale Informatievoorziening, Directie IRN, Security center, Security Operation Center (SOC).

Binnen Rijkswaterstaat wordt een Security Operation Center (SOC) ingericht dat (op termijn) 24 uur per dag 7 dagen in de week de belangrijkste digitale systemen en -netwerken binnen RWS gaat bewaken. Het SOC functioneert in nauwe samenwerking met interne en externe stakeholders op het gebied van Cybersecurity en Crisismanagement. Het SOC is gehuisvest te Delft.

 1. Organisatiecultuur en professionaliteit (optioneel)

3.Taken/werkzaamheden (Max.5)

Je werkt mee aan de verbetering van de digitale veiligheid van Nederland en de bestrijding van cybercrime. Je hebt brede kennis en ervaring op gebied van monitoring en detectie, incident respons en cyber intelligence diensten. Je werkt mee in programma’s die bijdragen aan de verbetering van de weerbaarheid van Rijkswaterstaat.

Je bent een expert in TCP-IP netwerken en diverse operating systemen. Tevens beschik je over aantoonbare kennis van verschillende security diensten zoals IDS/IPS en Firewalls. Je kunt log files vanuit verschillende platformen lezen en begrijpen. Je bent bekend met SIEM tooling. Je werkt samen met collega’s aan complexe incidenten. Daarnaast heb je ruime kennis van de technieken die gebruikt worden door hackers. Deze technieken heb je ook zelf toegepast.

Met jouw visie, inzicht en communicatieve vermogens draag je bij aan de (door)ontwikkeling van de CERT-(Computer Emergency Response Teams) functie binnen Rijkswaterstaat. Je ondersteunt en werkt hiervoor samen met partners binnen de overheid.

Taken

 1. Bewaking (belangrijke objecten, systemen en netwerken)

 1. Analyse dreigingen, kwetsbaarheden, logging (IDS, firewalls, div. netwerk- en server platforms), cyber gerelateerde incidenten (pre- en post)

 1. Incident- en Crisisresponse

 1. Red / blue teaming

 1. Cybercrisisoefeningen

De kandidaat moet bereid zijn om consignatiediensten te draaien.

De kandidaat moet bereid zijn om op termijn (> 6 mnd) continudiensten (24/7) te draaien. De kandidaat moet bereid zijn om bij calamiteiten buiten kantooruren werkzaamheden te verrichten.

Pre-employmentscreening maakt deel uit van de selectieprocedure

De werkzaamheden binnen het SOC worden op basis van een 36 urig contract gedurende 5 dagen in de week verricht. Het SOC is bemenst tijdens kantoortijden van 07:00 uur t/m 17:00 uur.

Middels een opgezet en onderling met collega’s afgestemd consignatierooster worden de werktijden van week tot week gerouleerd in één vroege dienst van 07:00 uur tot 14:45 uur en één late dienst van 09:15 uur tot 17:00 uur. Daarnaast heb je ook ten minste één keer in de maand gedurende een week een consignatiedienst op werkdagen van 17:00 uur tot 07:00 uur en op zaterdag en zondag gedurende de gehele dag.

 1. Opleiding (max. 2)

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante universitaire, bij voorkeur technisch.

Certificeringen: CEH, CISSP

 1. Werkervaring (aantal jaren)

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als security analist/administrator binnen een complexe omgeving

 • 2 jaar aantoonbare en diepgaande werkervaring in een SOC bij diverse grote- en complexe organisaties

 1. Competenties (max. 6)

Bij Rijkswaterstaat wordt gewerkt met RADIO-V. Dit zijn kernwaarden die RWS in het gedrag van medewerkers terug wil zien:

 • Resultaatgericht

 • Aanspreekbaar

 • Dienstverlenend

 • Integer

 • Ondernemend

 • Verbindend

 1. Wensen (max. 4)

 1. Kennis van Industriële automatisering

 1. Kennis van Waterkeren en beheren, Transport (wegen en vaarwegen)

 1. Kennis van netwerkinfra (IOS, TCP/IP); systeemplatforms: Linux/Unix, Windows; SIEM- en vuln.mgt tooling: Splunk, McAfee EPO/ESM, Sourcefire, Arcsight; Eth.hack-tooling: metasploit, Kali Linux

 1. Bovengemiddelde interesse in cybercriminaliteit en security

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten