Arbeidsdeskundige

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
14-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Breda
Reacties
0
Bekeken
241
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

1-10-2015

Einddatum

1-1-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

40

Sluitingsdatum

15-9-2015 om 16:00 uur

Doel van de functie: De participatie (herstel) en effectieve werkinpassing (re-integratie) bevorderen door het uitvoeren van een multi-causale probleemanalyse om een oordeel te vormen over de relatie tussen mens, werk en inkomen zodat uitkeringen rechtmatig verstrekt kunnen worden, schade beperkt en geschillen worden opgelost.

De arbeidsdeskundige werkt in alle gevallen in een spanningsveld met verschillende belangen tussen diverse partijen zoals werkgever, werknemer, fondsen en ketenpartijen. Het handelen of nalaten heeft een hoog afbreukrisico voor voornoemde partijen. In de professionele context van de AD-functie bepaalt de AD zelf welke informatie en welke bronnen hij nodig heeft om te komen tot een professionele afweging en probleemanalyse. Hiertoe behoort ook het al dan niet oproepen van werknemers en het verrichten van bedrijfsbezoeken, en/of inschakeling van andere specialisten.

De vijf taken van de arbeidsdeskundige

  • Claimbeoordeling: Een beoordeling geven over de arbeidsmogelijkheden en de mate van arbeidsgeschiktheid van de klant op basis van onder meer de rapportages van de verzekeringsartsen.

  • Re-integratie: Richting geven aan en activeren van de participatie- c.q. arbeidsmogelijkheden van de klant.

  • Werkgeversbenadering: Het benaderen van en onderhouden van contacten met werkgevers ten behoeve van plaatsingsmogelijkheden voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Dit geldt evenzo voor overige netwerkpartners zoals scholen, re-integratiebedrijven, WSW-instellingen en dergelijke.

  • Monitoren, handhaven en initiëren van de re-integratie inspanningen van uitkeringsgerechtigden.

  • Bezwaar en beroepszaken: leveren van oplossingen in geschillen rond werk en inkomen.

Functie eisen 
Geldige registratie blijkend uit SRA nummer, zoals horende bij de beroepsgroep voor arbeidsdeskundige (eis)
Gecertificeerd arbeidsdeskundige volgens Hobéon-SKO.
Een (relevante en afgeronde) HBO opleiding.
Een erkende afgeronde AD opleiding (post HBO opleiding).
Interne UWV AD opleiding afgerond.
Onderhoudt de eigen vakkennis en ervaring op het gebied van arbeid, participatie en re-integratie.
Kent en begrijpt de meest voorkomende consequenties van ziektebeelden op het menselijk functioneren in zijn context (kunnen toepassen van relevante modellen zoals International Classification of Function, Disability and Health – ICF, Trimbos of Wanberg).
Kennis van relevante wet- en regelgeving en protocollen.
Kent en gebruikt de voor zijn vakgebied relevante procedures, processen en systemen.
Minimaal 3 jaar ervaring als arbeidsdeskundige opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
Minimaal 1 jaar werkervaring met afhandelen van voorzieningsaanvragen in de afgelopen 3 jaar.
Minimaal 1 jaar werkervaring in de afgelopen 2 jaar met re-integratie van Wajongers en WIA-gerechtigden in relatie tot de arbeidsmarkt.
Minimaal 1 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 3 jaar als arbeidsdeskundige met activiteiten en systemen, die nodig zijn voor de re-integratie van Wajongers en WIA-gerechtigden in relatie tot de arbeidsmarkt.

Bedrijfscompetenties

Klantgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Samenwerken

Functie specifieke competenties

Probleemanalyse
Besluitvaardigheid
Mondelinge communicatie
Schriftelijke communicatie
Ondernemerschap
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten