Medior Facilitair Controller

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
14-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
5
Bekeken
370
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Inmiddels is er voor deze opdracht een geschikte kandidaat geselecteerd. Wij danken u voor de reacties en zouden u graag opnieuw willen helpen bij een volgende opdracht.

Met vriendelijke groeten,

OneStopSourcing


TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Rijswijk zijn wij op zoek naar een Medior Facilitair Controller. Het betreft een opdracht voor gemiddeld 36 uur per week. Je start per 1 september en de opdracht duur tot eind februari. Er is een optie op verlenging.

De klant is op zoek naar een enthousiaste Medior Facilitaire Controller voor de directie Bedrijfsvoering, afdeling Financiën en Business Informatie/Team Business Control. Die aantoonbaar in staat is om een kwalitatieve bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van de Financiële functie van de klant.

Waar houden we ons mee bezig?
Afdeling Financiën en Business Informatie is een nieuwe afdeling waarin alle onderdelen van de financiële functie bij elkaar zijn gebracht. Onze ambitie is om de business partner van de klant te zijn. Om dat doel te bereiken gaan we de komende jaren onze toegevoegde waarde verbeteren en bouwen we aan een stevig financieel fundament. Dat betekent dat we samen met de business de (financiële) sturing gaan verbeteren door pro-actief en met kennis van zaken mee te denken over bijvoorbeeld een efficiëntere inrichting van klantprocessen, handhaving en
risicogericht sturen. Dit is ook nodig in een context waarin sprake is van afnemende middelen enerzijds en een continue vraag om kwaliteitsverbetering anderzijds.

De afdeling kent vijf teams: team Financiële Administratie, team Accounting, team Business Informatie Centrum, team Business Control en team Interne Audit.

Wat vragen we daarom?
Het team Business Control adviseert de business met behulp van de informatie en analyse van de financial controller en het Business Informatie Centrum. De business controller zorgt ervoor dat het management van de klant inzicht in de financiële en productieresultaten heeft. Business Control adviseert gevraagd en ongevraagd het management van de klant om juiste en gefundeerde managementbeslissingen te nemen, om strategische ambities waar te maken en (geplande) kostenbesparingen te behalen.

De rol van Business Control is nieuw binnen de organisatie en vraagt om stevige en extern gerichte professionals die op strategisch niveau kunnen denken en acteren.

Om de ambities op het gebied van efficiëntere inrichting van de facilitaire processen,
optimalisatie van de administratie op facilitair gebied en doorvertaling van toekomstige ontwikkelingen op facilitair gebied naar de organisatie toe is ten behoeve van het Team Business Control tijdelijk een functie als Medior Facilitaire Controller beschikbaar.

Taken

 • Je geeft, in nauwe samenwerking met de Business Controller voor de directie Bedrijfsvoering, Financiële verbetervoorstellen aan het management van de afdeling Facilitair.

 • Je ondersteunt het management van de afdeling facilitair bij de Implementatie van het Rijkshuisvestingstelsel.

 • Je faciliteert bij het komen tot een overzicht facilitair, raming en uitputtingsoverzicht, wijzigingen facilitair bijwerken in de primaire bedrijfsvoering systemen van de klant zodat het management Facilitair kan sturen vanuit een bijgewerkt overzicht.

 • Je adviseert over het optimaliseren van bedrijfsprocessen van de afdeling Facilitair.

 • Je instrueert, implementeert en monitort op financieel gebied het management Facilitair zodat wordt voldaan aan gestelde kaders, richtlijnen en werkwijze op financieel gebied

 • Je toets, in nauwe samenwerking met de Business Controller voor de directive bedrijfsvoering, Facilitaire bezuinigingsvoorstellen, voordat zij aan het MT Bedrijfsvoering ter besluitvorming worden voorgelegd

Functie-eisen
Naar wie zijn we op zoek?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau verkregen door een universitaire opleiding op macro-/bedrijfseconomie of bestuurskundig gebied. Je beschikt over een brede blik, hebt uitstekende analytische vaardigheden en gedegen kennis van moderne P&C-methoden en technieken.

 • Je bent vaardig in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van nieuwe producten, diensten en processen op het gebied van control en verantwoording, nieuwe ideeën en concepten Je bent op de hoogte van de ontwikkeling op het gebied van control.

 • Je hebt aantoonbare brede kennis van het facilitaire domein.

 • Je hebt verstand van huisvestingskosten EN bent/ zorgt dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen over de verrekening van de facilitaire kosten binnen het Rijk (na uitbesteding facilitaire taken aan concern dienstverleners van het Rijk)

 • Je hebt kennis van logistieke processen en (juridisch) administratieve uitvoeringsorganisaties.

 • Je bent in staat om het strategisch management van de klant te adviseren, te begeleiden en te ondersteunen.

 • Je bent vaardig in het signaleren en analyseren van ontwikkelingen en problemen.

 • Je bent vaardig in het inhoudelijk en procesmatig tot stand brengen en verbeteren van producten en diensten.

 • Je hebt goede communicatieve, adviesvaardigheden en je hebt een hands-on mentaliteit.

Competenties
Organisatiesensitiviteit, analyseren, overtuigingskracht, netwerken, omgevingsbewustzijn, plannen en organiseren, creativiteit.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  14-09-2015 15:03
  Plaats
  Zeewolde

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-09-2015 15:44
  Plaats
  Odijk (Utrecht)

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-09-2015 15:53
  Plaats
  Weesp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-09-2015 19:24
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-09-2015 12:25
  Plaats
  NOOTDORP

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten