Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Regio Den Haag
Reacties
1
Bekeken
386
Status
Gesloten
Referentie
2015582

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

U bent een ervaren planeconoom met aantoonbare ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie?
Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Zuid-Holland.

U bent werkzaam voor het team Grondzaken van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. De afdeling Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente opereert in een dynamische omgeving, waarin het beleid voor de stad gemaakt wordt, alsmede de plannen voor uitvoering en het uiteindelijk realiseren van (ruimtelijk) fysieke projecten in de stad. De afdeling bestaat uit 4 teams: team Stedelijk beleid, team Ruimtelijk beleid, team Grondzaken en team Projectmanagement.

Het team Grondzaken draagt zorg voor het uitvoeren van grondbeleid en de daaraan gekoppelde werkzaamheden. Binnen dit team werken de disciplines Verwerving, Beheer en Uitgifte, vastgoed juridische advisering, Vastgoedeconomie en Accountmanagement EZ. Het team is onder meer verantwoordelijk voor het tijdig ter beschikking krijgen van vastgoed ten behoeve van (her)ontwikkeling op de korte en lange termijn, (contract)beheer van tijdelijk vastgoed en grond en voor de uitgifte daarvan. Namens de gemeente wordt onderhandeld met eigenaren en (toekomstige) gebruikers over prijs en andere voorwaarden, worden overeenkomsten opgesteld en wordt het bestuur geadviseerd. Bovendien houdt het team zich bezig met het aantrekken van nieuwe bedrijven en het behoud van bestaande bedrijven binnen de stad. Binnen het team worden grond-, en gebiedsexploitaties opgesteld. Het team heeft een adviserende rol op het gebied van juridische taken gericht op het brede spectrum van grondzaken en vastgoed in projecten en daarbuiten.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

U bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van grond-, vastgoed- en gebiedsexploitaties en de periodieke (jaarlijkse) herzieningen daarvan, met inbegrip van het voorbereiden van de grexen op de invoering van de Wet op vennootschapsbelasting (Vpb) en wijziging van de Besluit begroting en verantwoording (BBV) verslaggevingsregels.
U adviseert bij de opdrachtbeschrijving ten behoeven van de projectmanager met betrekking tot de randvoorwaarden en uitgangspunten zoals die in de betreffende grond- en gebiedsexploitaties zijn vastgesteld.
U bent verantwoordelijk voor het ter beschikking stellen van budgetten en het voeren van het budgetbeheer van de plannen waarvoor de grondexploitatie of gebiedsexploitatie is vastgesteld.
U voert de control van grond- en gebiedsexploitaties.
U ondersteunt de projectmanager in het voorzien en beheersen van de risico’s van projecten.
U bent betrokken bij het opstellen van anterieure (realisatie) overeenkomsten en privaatrechtelijk overeenkomsten.
U vervult een zelfstandige rol met betrekking tot het gevraagd en ongevraagd leveren van financieel-economische adviezen.
U levert periodiek informatie aan het management ten behoeve van risicomanagement, geldstroombeheer, managementrapportages, begroting en jaarrekening.
Eisen

U beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding.
U hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als planeconoom in de afgelopen 5 jaar.
U hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 4 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
U hebt kennis van ruimtelijke ordening en aanpalende vakgebieden.
U hebt kennis van relevante wet- en regelgeving.
Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?
Regio Den Haag

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste medio oktober 2016. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?
Ter uitbreiding.

Hoe?
Reageer vóór vrijdag 25 september

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  16-09-2015 10:29
  Plaats
  Barendrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten