Functioneel Ontwerper DigiD Machtigen

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
15-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
152
Status
Gesloten
Referentie
966

Omschrijving

TOELICHTING BIJ AANVRAAG 2015/2128

Rol Functioneel Ontwerper DigiD Machtigen
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum Zo snel mogelijk
Einddatum 31-12-2015
Aantal uren per week 32 uur
Publicatiedatum 15-09-2015

PROJECTINFORMATIE

Logius

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Hoofdvraag

Logius zoekt een Senior Functioneel Ontwerper die op korte termijn kan starten en bijdraagt aan de realisatie van nieuwe releases van DigiD en DigiD Machtigen. Het behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden dat de kandidaat op een later moment op andere werkzaamheden zal worden ingezet voor Logius.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

 Afgeronde HBO of WO opleiding (bijvoorbeeld Technisch Bedrijfskunde of Informatica).

 Minimaal 5 jaar werkervaring als senior functioneel ontwerper. Aantoonbare ervaring in zelfstandig opstellen van functionele ontwerpen van complexe IT-systemen.

 Gedegen kennis van methodieken en technieken zoals UML en XML.

 Ervaring met agile/scrum aanpak.

 Ervaring met het vakgebied Identity Management en Informatiebeveiliging is een pré.

 Kennis en ervaring in de overheidssector is een pré.

 Gewend zelfstandig te werken in teams.

 Je kan goed schakelen tussen business en IT.

 Je bent analytisch, kritisch, proactief en resultaatgericht.

 Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Werkzaamheden

Binnen die afdeling Toegangsdiensten ben je onderdeel van het team Productontwikkeling, samen met andere functioneel ontwerpers, projectleiders en productmanagers. Toegangsdiensten werkt projectmatig aan de realisatie van nieuwe releases van DigiD, waarbij een op agile/scrum gebaseerde aanpak wordt toegepast. De projecten spelen zich af in een dynamisch en complex speelveld.

Als ervaren Functioneel Ontwerper stel je in nauwe samenwerking met de Product Owner en diverse stakeholders, zoals architecten en ketenbeheerders, heldere en eenduidige user stories op, die input zijn voor de gewenste aanpassingen aan DigiD. De aanpassingen aan DigiD worden door een externe leverancier uitgevoerd. Je stemt de user stories af met de ontwikkelaars uit het scrum team.

Daarnaast ben je tijdens de realisatie als Functioneel Ontwerper verantwoordelijk voor het opleveren van een gestructureerd en onderhoudbaar Functioneel Ontwerp (in UML / use cases) en andere beheerdocumentatie, waarin de gerealiseerde aanpassingen en uitbreidingen van DigiD zijn verwerkt. Je bent betrokken bij het opstellen van technische ontwerpen, acceptatiecriteria en testplannen.

Je kan de vertaalslag van business requirements naar haalbare ICT oplossingen maken. Je bent een sterk analytisch vermogen, bent teamspeler, proactief en resultaatgericht en levert kwalitatief goede resultaten op.

EXTRA INFORMATIE

Geplande datum gesprekken 23/24 september.

Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectie procedure.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    15-09-2015 22:57
    Plaats
    Leidschendam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten