Senior Applicatie engineering Architect

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
15-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Regio Utrecht
Reacties
0
Bekeken
503
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor deze functies zoeken we ervaren, senior applicatie engineering architecten voor een mainframe applicatie landschap in de financieële dienstverlening.

De applicatie engineering architect opereert op het grensvlak van business, applicatie architectuur, development en infrastructuur. Hij/zij is verantwoordelijk voor de technische concepten voor de applicaties op z/OS en de interactie tussen applicaties. Het afstemmen van performance van applicatie en DB2 DBMS, het robuust (“fail-save”) maken van de applicatie bij onverwachte scenario's en het oplossen van complexe problemen (3e lijns support) zijn belangrijke aspecten van het werk.

Het mainframe applicatie landschap vereist grondige kennis van de technische concepten op mainframe en diepgaande ervaring met applicatie-ontwikkeling en beheer van mainframe infrastructuur, middleware en tooling. Kern begrippen in dit mainframe landschap zijn Parallel Sysplex met GDPS, CICS transaction manager , Webpshere application manager, DB2 DBMS, MQ en ConnectDirect connectivity, TWS en Indesca/ Universal Command scheduling, CA Endevor applicatie beheer.

Meer specifiek richten de functies zich op implementeren van IBM DataPower en UrbanCode Deployer technologieën in het applicatie-en infrastructurele beheer domein. Kennis en ervaring daarmee zijn een pre voor deze functie.
Ook is kennis van Linux (en Linux on z) een pre.

De applicatie engineering architect is een technisch georiënteerde sparring partner op het grensvlak tussen business en IT technology. Hij-zij heeft minstens vijf jaar werkervaring met applicatie-architecturen en -ontwerp in grote en complexe omgevingen, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening.
Het invullen van 3e support en problem-solving taken ten behoeve van het dagelijks applicatie-beheer vraagt een flexibele instelling en (“on-call”) bereikbaarheid. Het is daarvoor mogelijk op afstand te werken.
Ook kan het incidenteel voorkomen dat buiten kantoortijden moet worden gewerkt.
De vaste standplaatsen voor deze functies zijn in de omgeving van Utrecht.

In deze fucntie wordt universitair denk en werkniveau verwacht en uitstekende communicatieve vaardigheiden in het engels en in het nederlands.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten