Systeembeheer specialisten (z/OS systemen)

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
15-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Zeist
Reacties
2
Bekeken
470
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Helaas is de opdracht reeds gesloten. Excuses voor de verwarring omdat de aanvraag nog open stond.

Vriendelijke groet,
Dorien van der Veen


Omschrijving

Voor deze functies zoeken we ervaren systeembeheer specialisten voor z/OS systemen.

Hij/zij heeft ruime en recente ervaring met het dagelijks beheer van en 2e lijns support voor een complex mainframe landschap in de financiële dienstverlening.

Het mainframe landschap kenmerkt zich door meerdere mainframe-systemen in een Twin Datacenter opstelling, met ruim 40 z/OS LPARs in Parallele Sysplex onder besturing van GDPS.
De systemen moeten 24*7 beschikbaar zijn.
De systeembeheerder is verantwoordelijk voor het inrichten, het operationeel beheer en het up-to-date houden van de Sysplex, LPARs, z/OS- en subsystems, en systeem-software implementaties van producten zoals CICS, Websphere, DB2, MQ, Connect-Direct, TWS, CA-Endevor. De systeembeheerder levert 2e-lijn support voor alle elementen in de mainframe infrastructuur.
We verwachten uitgebreide kennis van en ervaring met SMP/E, IODF, HMC en andere z/OS beheertooling en methodes (bv. op gebied van Automated Operations, Storage management, Security, Network-management). Kennis van zVM en Linux (on-z) is een pre.

We verwachten ruime ervaring met systeembeheer in een complexe en kritische z/OS omgeving in een Parallel Sysplex inrichting.
Ervaring met het samenwerken met applicatieve beheer-ketens (“end-to-end management ”, business service chains”) is een pre.
De systeembeheerder werkt bij (ver-)nieuw bouw projecten en bij grote verstoringen nauw samen samen met applicatiebeheer- en ontwikkel-teams. Daarnaast werkt de systeembeheerder samen met de applicatie-beheerders waar het gaat om begeleiding en implementatie-testen van applicatieve projecten.

Het invullen van 7x24 uur stand-by diensten maakt uiteraard onderdeel uit van deze functie.
Het is daarbij veelal mogelijk “op afstand” te werken.
Ook kan het voorkomen dat buiten kantoortijden moet worden gewerkt, implementaties vinden regelmatig plaats in de weekenden om de impact voor onze klanten zo klein mogelijk te houden.
De vaste standplaats voor deze functies is Zeist.

We verwachten aantoonbare praktijk ervaring met en bij voorkeur certificering in ITIL beheerprocessen (Indident-, Problem-, Change-management , Release management, Test management ),
en praktijk ervaring met projecten volgens de Prince-2 methodiek.
De kandidaat beschikt over de competenties Samenwerken, Klantfocus, Resultaatgerichtheid, Analytische vaardigheden, Initiëren van verbeteringen en is bekend met compliance regels en risicomanagement in hoog beschikbare omgevingen.

Voor de functie wordt MBO+/HBO denk en werkniveau verwacht en goede communicatieve vaardigheden in het Engels en in het nederlands.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  26-09-2015 12:09
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-10-2015 17:38
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten