Projectadviseur / - secretaris Procesharmonisatie

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
16-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
500
Status
Gesloten
Referentie
981

Omschrijving

Projectadviseur / - secretaris Procesharmonisatie

Doelstelling
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:
-Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)
-Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)
-Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)
-Voormalige directie Rijksvastgoed. (dRV)

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoed specifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met 4 proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoed gebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DGOBR Rijksbreed geleverd worden aan de rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoed processen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingsproces in het vastgoed domein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP) beschikt het RVB over 1 integrale bedrijfsproces structuur die ondersteund wordt door 1 integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen.

De projecten

Het programma HARP is gestart, en bestaat uit 23 projecten

1.Toepassen Rijkskaders en concernafspr. RVB
2.IDM in RVB applicaties
3.Basis instrumenten voor programma
4.Blauwdruk eindproducten programma.
5.Basisvoorzieningen techniek.
6.Inrichten processen en matchen applicaties
7.Procesharmonisatie processen zonder systemen
8.Integrale managementinformatie bij RVB
9.Digitaal Documentbeheer voor dossier-/projectges. werken
10.vmDVD van SAP op Oracle
11.vmRVOB van SAP op Oracle
12.SAP Document Management vmRVOB op Oracle/Digidos
13.Onbeheerde nalatenschappen in Oracle (APEX?)
14.Managmentinfo. SAP BW en GIS koppeling Oracle
15.GIS bij RVB
16.Computer Aided Design bij RVB
17.Bouwwerk Informatie Model bij RVB
18.Vastgoedportal bij RVB (incl. Basis Vastgoed admin.)
19.SAP Civision ->Basis Vastgoedadmin. RVB
20.Planbaar onderhoud vastgoed bij RVB
21.Invoeren landelijke basisregistraties bij RVB
22.Vastgoedrekensystemen bij RVB

 1. Appl. en processen Caribisch gebied

De projectadviseur / - secretaris

Gevraagd wordt 1 fulltime projectadviseur / -secretaris voor ondersteuning van de projectmanager van projecten 6 & 7: Procesharmonisatie.

Projecten 6 & 7 vormen de samenhang tussen alle RVB brede processen. In het Proces Eigenaren Overleg (PEO) vind besluitvorming plaats over de geharmoniseerde procesvoorstellen.
In deze rol ondersteun je de projectmanager (PM) van project 6 & 7 in de oplevering van (besluitvormende) documenten voor zowel intern het project noodzakelijk als RVB breed. Daarnaast ben je als secretaris van het PEO verantwoordelijk voor de organisatie, voorbereiding & verslaglegging. Dit overleg is binnen het RVB en binnen het project een van de belangrijkste adviserende en besluitvormende organen op het gebied van procesbeheersing en het bewaakt de samenhang tussen primaire, besturende en ondersteunende processen. Mede om deze reden is het van belang dat je gevoel hebt voor politiek bestuurlijke verhoudingen en beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid. Je bent in staat helder, inzichtelijk te schrijven voor een verscheidenheid aan doelgroepen op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.

Daarnaast is het van belang dat je de projectmanager actief ondersteunt bij het opstellen van rapportages en het monitoren van planningen, financiële overzichten en kwaliteitscontroles.
Je bent in staat in een hectische omgeving, op basis van gegeven informatie zelfstandig uitwerking te geven aan de gevraagde deliverables en kritisch te kijken naar de beste wijze om dit op te schrijven. Ook heb je een signalerende rol tussen omgeving en project met als doel informatie optimaal in te zetten om de project- en programmadoelstellingen te halen.

Bijbehorende taken zijn onder andere

·Voorbereiden, uitwerken van besluitvormingsvoorstellen.
·Coördineren van de goedkeuringsflow voorafgaand aan het Proces Eigenaren Overleg
·Adviseren over en opstellen van besluitvormingsdocumenten ter ondersteuning van de PM
·Ondersteunen bij het uitwerken van de processen en het doen van verbetervoorstellen
·Signaleren van procesverbeteringen
·Voeren van het secretariaat van het PEO en projectoverleg

Functie-eisen en Vakkennis
·Academisch werk- en denkniveau
·Meerjarige werkervaring als secretaris en adviseur op het gebied van procesontwerp en procesimplementaties.
·Kennis van methoden en standaards op het gebied van functioneel beheer, applicatiebeheer, technisch beheer.
·Kennis van methoden en standaarden op het gebied van procesgericht werken (ITIL, ASL, BiSL) en projectmanagement (Prince2)

Geen vaste standplaats: Aanwezigheid waar nodig op de locaties Den Haag (voornamelijk), reizen naar Apeldoorn en Utrecht behoort tot de reikwijdte.

Begindatum zo spoedig mogelijk: - einddatum eind 2016. Na 1 maand evaluatie, waarbij eventuele verlening afhankelijk is van de stand van zaken binnen het project en prestatie.

Dienstverband: 36 uur.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  16-09-2015 15:48
  Plaats
  Krimpen aan den ijssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-09-2015 13:12
  Plaats
  Heerhugowaard

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-09-2015 16:29
  Plaats
  ALMERE

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten