Leerplichtambtenaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
18-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Maassluis
Reacties
0
Bekeken
636
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

01-10-2015 (zsm)

Einddatum

01-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

28 uur

Sluitingsdatum

30-09-2015

Als leerplichtambtenaar werk je aan het versterken van de leerplichthandhaving. Je algemene taak is ervoor te zorgen dat jongeren binnen hun mogelijkheden hun school afmaken, met voldoende bagage de arbeidsmarkt betreden en een maatschappelijke carrière op kunnen bouwen.

Je bestrijdt schoolverzuim en het voortijdig schoolverlaten van jongeren. Daarbij onderzoek je in nauwe samenwerking met de scholen de reden van schoolverzuim en bied je hulp aan leerlingen, ouders en scholen om te zoeken naar oplossingen om voortijdig schoolverlaten en schoolverzuim te voorkomen.

Je informeert, adviseert en regisseert activiteiten met en tussen partners ten behoeve van het voorkomen van verzuim en stelt rapportages op. Je behandelt aanvragen voor een vrijstelling van de leerplicht of voor verlof. Je bent de deskundige op leerplichtgebied en kunt zowel zorgend als handhavend optreden.

Je bent een gesprekspartner voor de verschillende betrokken partijen en kunt fungeren als bemiddelaar of regisseur. Je hebt uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving rondom de leer- en kwalificatieplicht.

Je bemiddelt bij herplaatsing van leerlingen die van school verwijderd zijn en licht aIle betrokkenen in over leerplicht/kwalificatieplicht en de voorkomende procedures.

We verwachten van jou een bijdrage aan vernieuwingen in het sociaal domein. Dit betekent dat je met een brede blik kunt kijken naar de problematiek die met verzuim gepaard kan gaan om vervolgens te zoeken naar oplossingen en indien nodig te handhaven.

Functie eisen

Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring als leerplichtambtenaar, bent in het bezit van een geldige BOA bevoegdheid en (bij voorkeur) het diploma Vakopleiding Leerplicht dan wel bereidheid deze te volgen.

Je beschikt over HBO-werk/denkniveau en hebt kennis van en affiniteit met het onderwijsveld en (leerplicht)handhavingstaken van de gemeentelijke overheid.

Tevens heb je aantoonbare pedagogische kennis van en/of ervaring met de omgang met (probleem)jongeren.

Je beschikt over uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden en bezit het vermogen om snel een oordeel te vormen en daarop te anticiperen.

Je bent omgevingsbewust , onafhankelijk en kunt resultaatgericht opereren,
je hebt een collegiale instelling en bent flexibel inzetbaar.

Daarnaast ben je in staat zelfstandig, creatief en oplossingsgericht te werken, goed met weerstanden om te gaan en ben je een goede netwerker.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten