Ervaren allround WMO Consulent

Intermediair
Kenniscentrum WMO
Geplaatst op
21-09-2015
Periode
2 tot 3 weken
Budget
Open
Op locatie
Omgeving Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
397
Status
Gesloten
Referentie
KCWMO 102

Omschrijving

Project voor 4 maanden met optie tot verlenging
Start Half oktober
duur 4 maanden +
Provincie Zuid Holland

Met de invoering van de WMO hebben de gemeenten in Nederland er behoorlijk wat taken bij gekregen. Om deze taken goed uit te voeren zetten zij ervaren WMO Consulenten in. Zo ook onze opdrachtgever in de gemeente Regio Zuid-Holland. Voor hen is kenniscentrumWMO opzoek naar een ervaren allround WMO Consulentvoor een periode van 4 maanden met een optie tot verlenging.

Functie

Als Consulent WMO ben je verantwoordelijk voor het voeren van intake gesprekken en het daaruit distilleren van de ondersteuningsbehoefte. Vervolgens adviseer je over de meest geschikte aanpak per cliënt.

Je behandelt meldingen en aanvragen van mensen met een ondersteuningsvraag binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning. Inventariseren van de hulpvraag middels persoonlijke gesprekken en samen met de cliënt komen tot een passende oplossing.
Je onderzoekt het eigen netwerk van de aanvrager om te zien welke hulp daaruit ingezet kan worden. Je vraagt hierbij zo nodig extern (medisch) advies. Je rapporteert en doet een voorstel in aanvragen op het gebied van vervoer, wonen en hulpmiddelen en van hulp bij het huishouden en begeleiding. Je zorgt voor het opstellen van een programma van eisen en voor de selectie bij hulpmiddelen en woningaanpassingen.

Functie eisen

  • Wij zoeken een consultant die ervaring heeft met indicatiestellingen.

  • Het voeren van keukentafel gesprekken.

  • Uitgebreide kennis van de WMO.

  • Daarnaast heb je al eerder gewerkt als WMO Consulent, of een functie die daar heel erg op lijkt.

  • Grondige kennis van wet- en regelgeving m.b.t. WMO 2015

  • Je beschikt over kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht

  • Kennis over de Participatiewet.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende klus tot in ieder geval begin 2016 met de mogelijkheid op verlenging. Aansluitend zullen wij graag met je opzoek gaan naar een nieuwe klus, bij deze of bij een andere gemeente.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten