WMO Consulent in de Randstad

Intermediair
Kenniscentrum WMO
Geplaatst op
21-09-2015
Periode
2 tot 3 weken
Budget
Open
Op locatie
Omgeving Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
406
Status
Gesloten
Referentie
KCWMO 103

Omschrijving

Project voor 3 maanden
start Oktober
Eind Januari +

Voor een mooi project bij een gemeente in de Randstad is kenniscentrumWMO
op zoek naar meerdere WMO consulenten met gemeentelijke ervaring.

In 2015 is de WMO ingrijpend gewijzigd. Het taakveld begeleiding is er vanuit de AWBZ bijgekomen en uitgangspunten als zelfredzaamheid en burgerkracht worden meer kracht bijgezet. Het centrale punt in de interactie tussen de gemeente, de zorg en welzijnsinstellingen en de WMO doelgroep is de uitvoerende WMO consulent.
Daarnaast speelt de consulent WMO vaak een belangrijke rol in het streven naar een integrale benadering van de burger binnen het sociale domein. Daardoor wordt de consulent WM de komende jaren steeds meer een generalist.

Functieomschrijving.

Als WMO consulent indiceer je de noodzaak voor een voorziening op grond van de WMO. Je draagt zorg voor de behandeling en afhandeling van WMO-aanvragen. Je onderzoekt de aanvraag op rechtmatigheid en stelt een indicatie ten behoeve van de besluitvorming. Je legt als WMO consulent huisbezoeken af ter beoordeling van de aanvraag. Verder stel je rapportages en beschikkingen op en werk je in sommige gevallen samen met externe partijen. Met inhoudelijke kennis van de WMO, het gemeentelijk beleid en de ‘kantelingsgedachte’, en grondige kennis over de beginselen die aan de WMO 2015 ten grondslag liggen en zorg je voor de vormgeving hiervan in de praktijk.

Wat vragen wij

  • Gemeentelijke ervaring

  • Grondige kennis van wet- en regelgeving m.b.t. WMO 2015

  • Je beschikt over kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht

  • Kennis over de Participatiewet en meer in het bijzonder het relevante minimabeleid

  • Je beschikt over een brede kennis van de zorgvoorzieningen en het sociale zekerheidsterrein

  • Binnen de gestelde kaders ben je in staat om je eigen werk in te plannen en ben je instaat om de je doelstellingen binnen de gestelde termijnen te behalen

  • Je kunt goed omgaan met moeilijke klantsituaties.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende klus tot in ieder geval januari 2016 met de mogelijkheid op verlenging. Aansluitend zullen wij graag met je opzoek gaan naar een nieuwe klus, bij deze of bij een andere gemeente.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten