Project Engineer E&I/WBT

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
22-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Ja
Reacties
2
Bekeken
372
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Inmiddels is er voor deze opdracht een geschikte kandidaat geselecteerd. Wij danken u voor de reacties en zouden u graag opnieuw willen helpen bij een volgende opdracht.

Met vriendelijke groeten,

OneStopSourcing


Omschrijving

Voor een eindklant in Zuid-Holland zijn we opzoek naar een Proeject Engineer E&I/WTB voor 40 uur per week. De opdracht gaat zo spoedig mogelijk van start en loopt tot het einde van het jaar door. Mogelijk is er verlening van de opdracht tot medio 2016.

Bedrijf
Onze klant is een internationaal opererend chemieconcern, actief in Europa, Azië, Afrika en Noord Amerika.

De klant is een producent van PET voor verpakkingsdoeleinden. PET is ’s werelds meest toegepaste recyclebare plastic en kent talloze toepassingen in verpakkingsmateriaal, zoals de bekende frisdrank- en waterflessen.

De klant beschikt in Zuid-Holland over een productielocatie met 3 fabrieken en een Utilities fabriek. In de PTA-fabriek wordt tereftaalzuur PTA (Purified Terephthalic Acid) geproduceerd als grondstof voor de productie van polyester en in de 2 PET-fabrieken worden polyester korrels worden gemaakt voor de verpakkingsindustrie.

De klant is op dit moment bezig de productiecapaciteit voor PTA te verdubbelen.

Doordat de expansie van de PTA fabriek engineering capaciteit opeist is de klant voor de bestaande lopende projecten per direct op zoek naar een all round Project Engineer E&I/WTB.

Functie
Realiseren en ondersteunen van fabriekswijzigingen van mechanische aard, aansturen van vernieuwingen en modificaties aan het mechanische-deel van productie- en facility-installaties en optimaliseren van installaties, zodanig dat e.e.a. tijdig en veilig binnen de begrote kosten tot stand komt en dat voldaan wordt aan gestelde eisen en voorschriften.

Plaats in de organisatie
Engineering afdeling

Kerntaken/ resultaatgebieden
Opstellen van projectplannen (basic-engineering) en mogelijke alternatieven, zodanig dat daarbij alle in- en externe aspecten voldoende worden belicht en dat investeringsbeslissingen genomen kunnen worden. Hiertoe onder meer:

 • bespreken en eenduidig vastleggen van eisen, randvoorwaarden, mechanischtechnische data, -tekeningen en mechanische aspecten

 • uitwerken van ideeën m.b.t. aanpak, wijze van engineering en kosten inschatten

 • bespreken/toelichten van projectplannen met /aan manager en opdrachtgevers en motiveren van gemaakte keuzes.

Uitwerken of laten uitwerken (detail engineering) van goedgekeurde projecten. Coördineren en controleren van activiteiten van technicians, engineers en externe bureaus. Zeker stellen dat projecten volgens gestelde voorwaarden worden uitgewerkt en stagnaties bij fysieke realisatie worden voorkomen. Hiertoe onder meer:

 • aansturen van engineering contractors, maken van afspraken, coördineren en kwalitatief en kwantitatief controleren van de activiteiten

 • voeren van besprekingen met leveranciers

 • leveren van input bij de uitvoering van veiligheidsstudies

 • tijdige en correcte uitwerking van detailengineering in afstemming met gebruikers / opdrachtgevers en technische disciplines.

Zorgdragen voor de fysieke realisatie en oplevering van projecten conform gestelde eisen en voorschriften. Hiertoe onder meer:

 • coördineren en controleren van uitvoeringsactiviteiten

 • bewaken van voortgang en kosten, toezien op kwalitatief juiste uitvoering, signaleren van onjuistheden en laten corrigeren van zaken. Onderkennen en tot oplossing brengen van problemen

 • beoordelen van en beslissen inzake meer- en minder-werk in/na overleg met afdelingsmanager

 • begeleiden van testprogramma’s, commisioning en afnamekeuringen, beoordelen van resultaten en toezien op verhelpen van tekortkomingen

 • overdragen van projecten aan opdrachtgevers en de maintenance-organisatie.

Interactie
Voeren van besprekingen met management/opdrachtgevers. Bespreken van eisen/problemen en toelichten/verdedigen van voorstellen met/aan in- en extern betrokkenen. Zorgen voor goede gang van zaken binnen projecten (vaktechnisch). Opstellen van rapportages, voorstellen en adviezen.

Specifieke handelingen
Accuraat verzamelen en interpreteren van informatie en maken van berekeningen. Opletten bij opstellen en volgen van plannen, begrotingen, en bij geven van adviezen. Alert zijn op voortgang verstorende invloeden en bijzonderheden/afwijkingen. Inspelen op wisselende ondersteuning van derden.

Looptijd
heden tot minimaal eind december 2015. Mogelijk verlenging tot medio 2016.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  23-09-2015 13:40
  Plaats
  Lisse

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-09-2015 16:04
  Plaats
  BA

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten