Professioneel schrijver

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
22-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
714
Status
Gesloten
Referentie
RA20150922-95621

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #HintTech op zoek naar een Professioneel schrijver.

Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 28 en 29 september
Reageren kan tot uiterlijk vrijdag 25 september 10.00 uur.

Taakomschrijving
ICTU werkt aan een digitale overheid. ICTU helpt overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT. Als advies- en projectenorganisatie in dienst van het openbaar bestuur. Innovatief, creatief, technologisch hoogwaardig en met expertise in de uitvoering. Gedreven door vakmanschap, met hart voor de publieke zaak en zonder winstdoel. Resultaat voor de overheid, burgers en bedrijven staat daarbij steeds centraal.
ICTU bestaat 15 jaar en wil haar dienstverlening verder professionaliseren. Dat verlangt o.a. dat de interne processen op orde zijn en afgestemd op de vraag. ICTU realiseert dat door haar processen in kaart te brengen en de prestaties en de meerwaarde van die processen waar nodig te verbeteren. Voor ICTU geldt daarbij dat haar processen passend dienen te zijn met de open, flexibele en innovatieve werkomgeving die ICTU maakt tot wat zij is .
Voor het project ‘ICTU-Processen’ worden processen in kaart gebracht in/van verschillende onderdelen van de organisatie. Hierbij zijn verschillende medewerkers, afdelingen en projecten betrokken. Om dit op een passende en adequate manier aan te pakken, worden sessies georganiseerd om bepaalde processen te beschrijven, nader uit te werken en te verbeteren.
Voor de neerslag van de resultaten en beschrijving van de processen wordt een schrijver gezocht.
In een nog aan te schaffen applicatie worden de processen ontsloten. De schrijver heeft de taak om de door hem/haar beschreven processen op te nemen in de applicatie. Mogelijk wordt de schrijver betrokken bij de selectie van de applicatie.

Naast werkzaamheden voor het project ‘ICTU-processen’ wordt tevens inzet van de schrijver gevraagd voor de projecten Productontwikkeling en Realisatie 3R. De inzet betreft hier het uitschrijven van professionele klantgerichte handleidingen, het onderhouden van procesbeschrijvingen, processchema’s en in A0-formaat printbare proces-overzichtsschema’s in Visio.

Gewenste profiel
Voor de procesbeschrijvingen wordt een professioneel schrijver gezocht, die bewezen ervaring heeft op dit gebied. Procesbeschrijvingen geschieden in beeld en toelichtende tekst, waarbij de methodieken van ‘swimming lanes’, systeemstroomschema’s en het IPO-model worden gebruikt.
Wij verwachten van de schrijver inlevingsvermogen in een diversiteit aan actoren (binnen een proces) en het vermogen tot logisch denken, structureren en kort en bondig formuleren.
Wij verwachten dat de schrijver zich kan inleven in een organisatie als ICTU (waarbij primair opdrachten worden uitgevoerd voor de overheid en een deel van de werkzaamheden zijn gericht op het faciliteren van de uitvoering van deze opdrachten). Werkervaring in een omgeving die wordt gekenmerkt door de begrippen ‘overheid’ en ‘ICT’ is een must.
Er wordt gebruik gemaakt van Visio en een nader te bepalen applicatie. Ervaring met digitaliseren van procesbeschrijvingen is een pré.
We zoeken een ervaren schrijver die vanuit zijn opgebouwde deskundigheid en ervaring op globale aanwijzing kan opereren.

Eisen

 • HBO werk- en denkniveau.

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring met het beschrijven van processen.

 • Ervaring met documenteren van procesbeschrijvingen in een applicatie (contentbeheer).

 • Ervaring met Visio

 • Ervaring met Microsoft Office.

 • Communicatief vaardig, gewend om samen te werken in een team en daarin een eigen taakverantwoordelijk te hebben.

 • Inlevingsvermogen in de actoren bij ICTU, blijkend uit werkervaring in een omgeving die wordt gekenmerkt door de begrippen ‘overheid’ en ‘ICT’.

 • Vermogen tot logisch denken en structureren.

 • Actiegerichte werkhouding.

 • Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (met name kort en bondig kunnen formuleren)

 • Beschikbaar per 1 oktober 2015

Wensen
Er wordt een applicatie geselecteerd om de ICTU-processen te ontsluiten. Indien de schrijver ervaring heeft met selectie van dergelijke applicaties zal hij/zij worden betrokken bij de selectie (opstellen functionele eisen, testen e.d.). 20% ≥ 3 jaar = 10 punten
> 1 jaar < 3 jaar = 6 punten
≤ 1 jaar = 0 punten
Ervaring met procesbeschrijvingen volgens de methodiek van ‘swimming lanes’ 15% ≥ 3 jaar = 10 punten
> 1 jaar < 3 jaar = 6 punten
≤ 1 jaar = 0 punten
Ervaring met procesbeschrijvingen volgens de methodiek van systeemstroomschema’s 15% ≥ 3 jaar = 10 punten
> 1 jaar < 3 jaar = 6 punten
≤ 1 jaar = 0 punten
Ervaring met procesbeschrijvingen volgens de methodiek van het IPO-model 15% ≥ 3 jaar = 10 punten
> 1 jaar < 3 jaar = 6 punten
≤ 1 jaar = 0 punten

Prijs
Gewicht prijs bij beoordeling 35%

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
HintTech

HintTech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  22-09-2015 13:58
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-09-2015 23:06
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten