Senior Projectleider

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
22-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
444
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-632

Afrondingstoelichting

Beste Freelancers,

Bedankt voor jullie reacties. Inmiddels hebben wij een kandidaat succesvol op deze opdracht kunnen voorstellen.

Met vriendelijke groet,

H Consultancy Groep b.v.


Omschrijving

Voor de gemeente Amsterdam (stadsdeel Noord) zijn wij op zoek naar een Senior Projectleider Vernieuwing Basisvoorziening Sociaal, die sturing gaat geven aan het vernieuwingsproces van samen met betrokkenen resultaten formuleren, een projectplan opstellen en sturing geven aan de uitvoering ervan,  zowel intern als extern.

 

De organisatie Amsterdam heeft zeven stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zo veel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. De zeven gekozen bestuurscommissies functioneren als verlengd bestuur van het college van burgemeester en wethouders en onderhouden intensieve contacten met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners in de wijken. De stadsdeelorganisaties werken vooral aan de uitvoering van beleid. Ze leveren daarbij maatwerk door een gebiedsgerichte aanpak te hanteren. Als “ogen en oren”-functie leveren de ambtelijke organisaties samen met de bestuurscommissie input voor stedelijk beleid.
De Gebiedspool
De gebiedspool maakt de realisatie van gebiedsplannen mogelijk door inhoudelijke- en stadsdeelexpertise te leveren ter ondersteuning van gebiedsmanagers en uitvoerende afdelingen. Daarnaast beschikt de gebiedspool over een team van ambtelijk opdrachtgevers die programma’s en projecten aansturen, ook die het gebied overstijgen of door meerdere gebieden heen lopen. In de gebiedspool vinden werkzaamheden plaats op het gebied van welzijn, participatie, schuldhulpverlening talentontwikkeling van jeugd, netwerkfunctie onderwijs, accounthouders bedrijven, en kunst & cultuur in de buurten. Ook zijn bij de gebiedspool een aantal uitvoerende voorzieningen ondergebracht, zoals het Jongeren Informatiepunt, het sociaal loket, bewonersadviseurs en het meldpunt Zorg en Overlast.
Stadsdeel Noord heeft de wens om het opdrachtgeverschap aan diverse maatschappelijke instellingen, zoals het welzijnswerk, de maatschappelijke dienstverlening, en meer gespecialiseerde organisaties op een andere manier vorm te geven en een versnelling te brengen in de benodigde vernieuwing. De vernieuwing is gericht op de volgende elementen: meer gebiedsgericht werken en benutten van verbindingen tussen de gebiedsteams en sociale wijkteams, meer integraal werken tussen de verschillende organisaties en het benutten van vernieuwende methodieken en oplossingen. Dat zou er toe kunnen leiden dat opdrachten (beschikkingen) niet meer organisatiegericht maar wijkgericht, thema en/of probleemgericht worden uitgezet.

Taak

Sturing geven aan het vernieuwingsproces, zowel intern als extern

Vereisten

minimaal over aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau
in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur en/of projectleider bij een gemeente
in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring in de rol van opdrachtgever aan maatschappelijke organisaties ( d.m.v. subsidies en/of inkoop)
ervaring met het vormgeven en aansturen van veranderprocessen

Competenties

Heeft een visie op de vernieuwing in het welzijnsdomein.
Is een analytisch sterke persoon met overtuigingskracht en ambitie, sterk gericht op samenwerking en het creëren van verbindingen.
Kan planmatig en resultaatgericht werken.

 

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  22-09-2015 15:12
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-09-2015 17:55
  Plaats
  De Bilt

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten