Programma-manager Ruimte

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Houten
Reacties
0
Bekeken
20
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving 

Startdatum

19-10-2015

Einddatum

31-12-2015

Optie op verlenging

Mogelijk maar nog niet bekend

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

2-10-2015 om 9:00 uur

De functie van programma-manager is een belangrijke pijler van de organisatie en een boegbeeld naar buiten toe. Er is veel contact met externe partijen. Intern is er nauwe samenwerking met de directie (opdrachtgeversrol), college, managers van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling en jouw counterparts op andere vlakken, zoals het sociaal domein. Daarnaast is er intensieve inhoudelijke afstemming met de gebiedsmanagers, die de samenhang aan ontwikkelingen binnen een deelgebied bewaken. Hiervoor zijn 6 gebieden onderscheiden: centra, werkgebieden, Houten Noord, Houten Zuid, Eiland van Schalkwijk en het overige buitengebied. De afdeling ruimtelijke ontwikkeling bestaat verder uit een bedrijfsbureau en de clusters Realisatie, Vergunningverlening en Toezicht&Handhaving, en Ontwikkeling.

Als programma-manager heb je een centrale inhoudelijke rol en geen lijnmanagementfunctie. Wel maak je deel uit van het managementteam ruimtelijke ontwikkeling en neem je deel aan de bijbehorende managementoverleggen.

Als programma-manager heb je de leiding over het programma ruimte en houd je je bezig met het

Het opstellen / bijstellen van het programma en zorg dragen voor de uitvoering hiervan
Hierbij scherp analyseren en voorstellen doen m.b.t. wenselijkheid, toegevoegde waarde en haalbaarheid van de initiatieven (i.s.m. de gebiedsmanagers)
Hierbij scherp de onderlinge inhoudelijke samenhang in beeld brengen
Hierbij voeling houden met de belangen van initatiefnemers, belangen van derden, de maatschappelijke impact en de inhoud van het collegeprogramma
Het opbouwen en onderhouden van een extern en intern netwerk
De functie van programma-manager ruimte is ondergebracht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze functie is ontstaan na een reorganisatie die op 1-1-2014 in werking is getreden. Belangrijke doelstelling bij deze functie is een stevige inzet op inhoud en op samenhang. En om daarbij op strategisch niveau de externe relaties te leggen.

Functie eisen 

Eisen

een academisch werk- en denkniveau met de bijbehorende stevige analytische vaardigheden
ruime ervaring in de ruimtelijke ontwikkeling, met aansturing van complexe projecten met tegenstrijdige belangen in een politieke context
kennis op financieel gebied van de mogelijke opties (in de context van ruimtelijke en economische ontwikkelingen) en kennis van grondexploitatie
drive om resultaten te bereiken

Wensen

minimaal 4 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar als programmamanager in de ruimtelijke ontwikkeling en/of minimaal 4 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar in met name complexe projecten met veel belangentegenstellingen en politieke druk
afgeronde opleiding op Wo-niveau
kennis van grondexploitaties
ervaring met (burger)participatie

Verder ben je

in staat te laten zien om integraal / thema-overstijgend en op strategisch niveau te kunnen denken en werken
adviesvaardig
omgevingsbewust, organisatiebewust en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
gericht op samenwerking, en goed in communicatie, het leggen van (nieuwe) contacten, netwerken en verbinden, enthousiasmeren
flexibel en creatief in denken en handelen
goed in plannen en organiseren, zowel van jouw eigen werk, als van het vormgeven van de structuren die nodig zijn om de beoogde resultaten te boeken
in staat het juiste detailniveau te vinden (overzicht houden en sturen op hoofdlijnen waar dat kan, en meer inzoomen wanneer nodig)
een stevige gesprekspartner, onderhandelingsvaardig
besluitvaardig
initiatiefrijk
bereid om flexibel ingezet te worden op taken buiten jouw eigen functie, als de organisatie hierom vraagt
Over Matchd 
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten