Functioneel Ontwerper CJIB

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
0
Bekeken
33
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

05-10-2015

Einddatum

30-06-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36-40

Sluitingsdatum

28-09-2015 om 11:30 uur

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is gevestigd in Leeuwarden en er werken momenteel ruim 1000 medewerkers. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB ook de coördinatie van strafrechtelijke beslissingen voor zijn rekening neemt. Het CJIB zorgt daarbij voor grip en zicht op strafrechtelijke beslissingen, waardoor sturing en bijsturing op de tenuitvoerlegging kan plaatsvinden. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken op de juiste wijze, ondersteund door adequate ICT en binnen de beschikbare middelen worden uitgevoerd.

De afdeling ICT is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, de instandhouding en de vernieuwing van de ICT-infrastructuur. Ook het realiseren van nieuwe software voor nieuwe taken van het CJIB is belegd bij ICT. De ICT-organisatie heeft een interne schil met de mogelijkheid flexibel bij te schakelen. Door te werken in Devops-teams ontwikkelen en beheren wij hoogwaardige (ICT) producten. De rijksbrede ontwikkelingen in Noord-Nederland zijn voor de ICT-dienstverlening binnen het CJIB een kans een hoog kwaliteitsniveau te behalen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Het is uitdagend om als ICT’er binnen het CJIB werkzaam te zijn: professionals werken aan realistische opdrachten in een dynamische omgeving waarin ze veel kunnen leren. Automatisering en standaardisatie van werkzaamheden zijn vanzelfsprekend. De aansturing van de professionals is gericht op resultaten. Daarnaast zijn feedback, een open communicatie klimaat en trots op de ICT-producten succesfactoren.

Het CJIB maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen in zijn communicatie met burgers, partners en omgeving. Dit betekent verdere digitalisering van interactie, uitbreiding van selfservicemogelijkheden en multi-channel management. Een richting is het centraal stellen van de dienstverlening aan de burger. Het CJIB sluit aan bij de rijksbrede ambitie van één digitale overheid: betere service, méér gemak.

Opdrachtomschrijving

Functioneel Ontwerper voor onder het programma Uitvoering Straf Beschikking (USB).
Doelstelling Functioneel Ontwerper ontwerpt (onderdelen van) nieuwe informatiesystemen en bereidt wijzigingen voor die passen binnen de CJIB architectuur en ontwikkelrichtlijnen.

Resultaatgebied

Het ontwerpen van (onderdelen van) nieuwe informatiesystemen alsmede het voorbereiden van aanpassingen van informatiesystemen bij correctief en adaptief onderhoud door:

Vakmatige taken

 1. Op basis van definitiestudie en/of een globaal ontwerp opstellen van Functionele Ontwerpen (FO) voor te bouwen of te wijzigen informatiesystemen, daarbij:

 1. overleggen met gebruikers, projectleider, TAB en ProductOwner;

 2. analyseren van eisen en wensen;

 3. opstellen van objectmodellen.

 1. Ondersteuning ontwikkelaars bij het ontwikkelen van informatiesystemen waarvoor het FO is opgesteld, en bij programmatesten;

 2. Ondersteuning van testers bij het opstellen van de test-ontwerpen voor de informatiesystemen waarvoor het FO is opgesteld;

 3. Analyseren van de impact van aangevraagde functionele wijzigingen op informatiesystemen en daarover adviseren;

 4. Uitvoeren van collegiale reviews;

 5. Bijdragen leveren aan het ontwikkelen van standaards en richtlijnen voor het gebruik van ontwerp- en ontwikkelomgevingen;

 6. Reviewsessies organiseren voor het opgeleverde FO werk;

 7. Sprint review (demo) geven in het kader van Agile/Scrum.

Coördinerende taken

Coachen van collega ontwerpers en andere medewerkers in het DevOps werkgebied (ontwikkelaars, testanalisten en technisch applicatiebeheerders).

Functie eisen

Eisen

1 jaar ervaring met Atlassian tooling (Jira, Confluence).
5 jaar ervaring met Microsoft Office, in het bijzonder Word, Excel, Powerpoint en Visio.
5 jaar ervaring als Functioneel Ontwerper.
5 jaar ervaring met relevante ontwerptools en –methoden, hulpmiddelen voor versiebeheer, grootschalige systeemontwikkeling en ontwerpen van user interfaces.
5 jaar ervaring met database RDBMS.
3 jaar ervaring XML en berichtenverkeer.

Wensen

Kennis van / ervaring met service architectuur binnen overheidsorganisaties (bij voorkeur het CJIB).
Ervaring als Informatie Analist.
Kennis van en ervaring met Oracle RDBMS, PostgreSQL.
Kennis van en ervaring met Agile/Scrum software development.
Kennis van en ervaring met BPMN.
Kennis van en ervaring met UML en andere relevante ontwerpmethodieken.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten