Juridisch adviseur subsidieverlening

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
23-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
361
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-638

Omschrijving

Voor de provincie Gelderland zijn wij op zoek naar een Juridisch adviseur subsidieverlening en Europese regelgeving die een effectieve en efficiënte inzet van het instrument subsidie en daarbij mogelijkheden en risico’s met name met het oog op Staatssteun in beeld gaat brengen.

De provincie realiseert haar maatschappelijk opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord via de inzet van diverse financiële en niet financiële instrumenten. Tot de verschillende financiële instrumenten behoren onder meer revolterende fondsen, opdrachten en subsidies.

Door het verstrekken van subsidie aan onze externe partners en andere initiatiefnemers ondersteunen we een breed scala aan uitvoeringsprojecten die bijdragen aan het realiseren van de in programma’s vastgelegde provinciale doelen. Jaarlijks verlenen we circa €400 miljoen subsidie.

Voor het realiseren van de doelen maken we ook gebruik van Europese gelden. Het Europese programma OP Oost 2014-2020 is een regionaal programma dat door de Provincie Gelderland wordt uitgevoerd voor het landsdeel Oost (Gelderland en Overijssel). Dit programma is gericht op het stimuleren van innovatie en samenwerking van MKB bedrijven en het versterken van de omslag naar een koolstofarme economie in Oost Nederland. Het totale programma budget bedraagt circa €300miljoen, waarvan €100 miljoen EU-gelden.

Taken

Voor de afdeling Subsidieverlening

Meewerken met programma’s aan een effectieve en efficiënte inzet van het instrument subsidie en daarbij mogelijkheden en risico’s met name met het oog op Staatssteun in beeld brengen.
Een bijdrage leveren aan het schrijven van nieuwe regels.
Mede beoordelen van PS begrotingsvoorstellen.
Een bijdrage leveren aan de kwaliteitszorg van de werkprocessen en een vraagbaak voor de adviseurs.
Afhandelen van ingediende bezwaarschriften.

Voor het programma OP Oost

Opstellen/wijzigen/actualiseren beleidsregels EFRO. Belangrijk onderdeel hierin zijn de mogelijkheden/onmogelijkheden vanuit de staatssteunwetgeving.
Opstellen/wijzigen van subsidieplafonds
Adviseren over interpretatie EU-wetgeving, zowel m.b.t. staatssteun maar ook de specifieke EU-subsidieverordeningen.
Adviseren en/of afhandelen van ingediende bezwaarschriften.
Maken/wijzigen/actualiseren van instellingsbesluiten van Comité van Toezicht, Deskundigencommissie etc. en andere voorkomende werkzaamheden.
Delen van kennis en ervaring met de overige Managementautoriteiten.

Vereisten

een afgeronde academische opleiding (mr., master) Nederlands Recht;
recente en actuele kennis van en minimaal 3 jaar ervaring met subsidie(verlenings)recht en europese regelgeving binnen de overheid;
recente en actuele kennis en minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van staatsteun;
bij voorkeur recente en actuele kennis van en ervaring met subsidieverlening en daaraan gerelateerde regelingen en verordeningen bij een provincie;
recente en actuele kennis en werkervaring op het gebied van staatssteun bij een provinciale overheid is een pré;
recente en actuele kennis van en werkervaring met procesvertegenwoordiging bij een bezwarencommissie of een rechtbank of de Raad van State (opgedaan in de periode 2013-2015) is een pré;
recente en actuele kennis van en ervaring met een politiek-bestuurlijke organisatie, de werkwijze bij en in het politieke-bestuurlijke krachtenveld, en ervaring met het adviseren van bestuurders.

Competenties

Bestuurlijke sensitiviteit
Overtuigingskracht
Een sterk analytisch vermogen
Proactief en zelfstandig
Samenbindend
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
Accuraat

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten