Juridisch adviseur subsidieverlening en Europese regelgeving

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
23-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
615
Status
Gesloten
Referentie
2015603

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

U bent een juridisch adviseur subsidieverlening en Europese regelgeving met ervaring op het gebied van staatsteun.

Wie?
Onze opdrachtgever is een provinciale overheid.

De provincie realiseert haar maatschappelijk opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord via de inzet van diverse financiële en niet-financiële instrumenten. Tot de verschillende financiële instrumenten behoren onder meer revolverende fondsen, opdrachten en subsidies.

Door het verstrekken van subsidie aan de externe partners en andere initiatiefnemers ondersteunt de provincie een breed scala aan uitvoeringsprojecten die bijdragen aan het realiseren van de in programma’s vastgelegde provinciale doelen. Jaarlijks verlenen zij circa €400 miljoen subsidie.

Voor het realiseren van de doelen maken zij ook gebruik van Europese gelden. Het Europese programma OP Oost 2014-2020 is een regionaal programma dat door de provincie wordt uitgevoerd voor het landsdeel Oost (Gelderland en Overijssel). Dit programma is gericht op het stimuleren van innovatie en samenwerking van MKB bedrijven en het versterken van de omslag naar een koolstofarme economie in Oost-Nederland. Het totale programma budget bedraagt circa €300miljoen, waarvan €100 miljoen EU-gelden.

De opdrachtgever is op zoek naar een juridisch adviseur die werkzaam is voor de afdeling Subsidieverlening en het programma OP Oost.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken voor de afdeling Subsidieverlening

U werkt mee met programma’s voor een effectieve en efficiënte inzet van het instrument subsidie en brengt daarbij mogelijkheden en risico’s met name met het oog op Staatssteun in beeld.
U levert een bijdrage aan het schrijven van nieuwe regels.
U beoordeelt PS-begrotingsvoorstellen.
U levert een bijdrage aan de kwaliteitszorg van de werkprocessen en bent een vraagbaak voor de adviseurs.
U handelt ingediende bezwaarschriften af.

Taken voor het programma OP Oost

U zorgt voor het opstellen / wijzigen / actualiseren van beleidsregels EFRO. Belangrijk onderdeel hierin zijn de mogelijkheden / onmogelijkheden vanuit de staatssteunwetgeving.
U zorgt voor het opstellen / wijzigen van subsidieplafonds.
U adviseert over interpretatie van EU-wetgeving, zowel met betrekking tot staatssteun maar ook de specifieke EU-subsidieverordeningen.
U adviseert over en/of handelt ingediende bezwaarschriften af.
U maakt / wijzigt / actualiseert instellingsbesluiten van Comité van Toezicht, Deskundigencommissie et cetera.
U deelt kennis en ervaring met de overige managementautoriteiten.
Eisen

U beschikt over een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht.
U hebt recente en actuele kennis van en minimaal 3 jaar ervaring met subsidie(verlenings)recht en Europese regelgeving binnen de overheid.
U hebt recente en actuele kennis van en minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van staatsteun.
U hebt bij voorkeur recente en actuele kennis van en ervaring met subsidieverlening en daaraan gerelateerde regelingen en verordeningen bij een provincie.
U hebt recente en actuele kennis en werkervaring op het gebied van staatssteun bij een provinciale overheid.
U hebt recente en actuele kennis van en werkervaring met procesvertegenwoordiging bij een bezwarencommissie of een rechtbank of de Raad van State (opgedaan in de periode 2013-2015).
U hebt recente en actuele kennis van en ervaring met een politiek-bestuurlijke organisatie, de werkwijze bij en in het politieke-bestuurlijke krachtenveld, en ervaring met het adviseren van bestuurders.
Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?
Arnhem

Wanneer?
De functie is per direct beschikbaar voor 32-40 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juni 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?
Ter uitbreiding.

Hoe?
Reageer vóór dinsdag 6 oktober aanstaande en stuur uw cv. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Verhulst. Referentienummer 2015603.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten